• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • STARclass Huisartsopleider: Opfriscursus

  Ben je huisarts en heb je in de STARclass Spoedzorg in de Huisartspraktijk gevolgd? Speciaal voor jou hebben we deze huisarts opfriscursus ontwikkeld. Met deze cursus bieden we je een efficiënt programma waarmee je in 1,5 dag weer scherp en up-to-date bent; een rolmodel voor de aios.

  Het uitgangspunt van deze opfriscursus is de ABCDE-systematiek. We werken in kleine groepen met ervaren docenten en getrainde simulatiepatiënten. Hiermee wordt een realistische situatie in een veilige leeromgeving nagebootst. Je oefent intensief in verschillende acute situaties. Na deze huisarts opfriscursus is je kennis weer volledig opgefrist. Herhalen is immers de kracht van het leren.

  place Utrecht
  add 9.0 punten
  euro_symbol € 425.00
  access_time 14:00 - 17:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  12-02-2020 14:00 - 17:00 Utrecht
  30-09-2020 14:00 - 17:00 Utrecht
  09-12-2020 14:00 - 17:00 Utrecht
  description

  Omschrijving

  STARclass huisartsopleider: Opfriscursus als vervolg op de STARclass 'Spoedzorg voor huisartsopleiders'

  Doel: Adequaat spoedzorg in de huisartspraktijk en/of op de HAP kunnen toepassen. Passend in de toekomstvisie van de beroepsgroep huisartsen (2022) wordt spoedzorg meer en meer extramuraal verzorgd. De huisarts dient daartoe goed geëquipeerd te zijn. 
  Centraal in deze cursus staat het opfrissen van de herkenning van het toestandsbeeld en de onmiddellijke toepassing van levensreddende handelingen. 
  Net als de STARclass een relevante cursus voor iedere huisartsopleider en daarenboven in het kader van het opleiderschap voor nieuwe en ervaren huisartsen in samenwerking bij het opleiden van extra meerwaarde.  
  In deze opfriscursus wordt de hiervoor benodigde kennis opnieuw aangereikt en worden de bijbehorende vaardigheden opnieuw getraind. Omdat spoedzorg in de huisartspraktijk in wisselende mate voorkomt is herhaling van het trainen in de ABCDE systematiek als opvang en stabilisering van de patiënt in een spoedsituatie van wezenlijk belang.

  Werkwijze:
  De gehanteerde onderwijswerkvorm is scenariotraining. Hierbij wordt bij herhaling geoefend met simulatiepatiënten, die volgens een gedetailleerd uitgeschreven scenario getraind zijn levensecht te reageren op de interventies van de arts. De scenariotraining vindt plaats in groepjes van 6 cursisten, begeleid door een expert-docent. Alle simulatie-oefeningen worden voorafgegaan door een korte praktische instructie en afgesloten met een theoretische samenvatting.

  Naast de technische vaardigheden nodig voor adequate spoedzorg worden ook de benodigde niet technische vaardigheden getraind waarbij de nadruk ligt op het herkennen van foute beslissingen, het omgaan daarmee en uiteindelijk het voorkomen van menselijke fouten.
   

  list

  Programma

  De STARclass opfriscursus duurt 1,5 dag.

  Dag 1 start om 13.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Aansluitend diner.

  Dag 2 is van 08.45 tot 17.45 uur.


  Het volgende komt aan bod:

  Scenario-onderwijs: ABCDE, hoe ging het ook alweer?

  Basisvaardigheden spoedzorg

  Scenario-onderwijs: Acute buikklachten

  Scenario-onderwijs: Traumatologie

  gps_fixed

  Leerdoelen

  ABCDE-systematiek en de kracht van het reassessment. 

  business

  Organisatie

  business Stichting Schola Medica
  phone 0302273000
  mail_outline onderwijs@scholamedica.nl
  place Schola Medica Orteliuslaan 750 3528 BB Utrecht Nederland

  Hét onderwijscentrum voor spoedzorg. Schola Medica schoolt artsen in spoedzorg. De ABCDE-systematiek is het uitgangspunt. Met onze ervaren docenten en getrainde simulatiepatiënten bootsen we een realistische situatie na in een veilige leeromgeving. Voor maximaal leerrendement!

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up