• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Landelijke studiedag Tijdelijke Opname Thuiswonende Ouderen

  Goede coördinatie is een van de sleutels voor juiste zorg op de juiste plek, voor thuiswonende ouderen die tijdelijk meer zorg nodig hebben. Professionals (artsen, verpleegkundigen) ervaren regelmatig problemen met het vinden van een tijdelijk (eerstelijns) bed. Onnodig en kostbaar ziekenhuisverblijf is soms onvermijdelijk. Dit alles gaat nogal eens gepaard met zorgen en frustratie voor alle partijen.

  Op deze studiedag bespreken we zaken die nauw luisteren bij een goede organisatie van tijdelijke voorzieningen voor ouderen: passende indicatie, triage, afstemming specialist-huisarts, financiering en beschikbaarheid van bedden. We bespreken randvoorwaarden, ideeën en werkzame principes en valkuilen van bestaande vormen.

  place Amsterdam
  add 4.0 punten
  euro_symbol € 340.00
  access_time 10:00 - 15:45

  * Prijs: € Vroegboekkorting Bij inschrijving vóór 2 december 2019 ontvangt u € 25,- vroegboekkorting. Collegakorting Indien uw collega zich op dezelfde dag inschrijft, krijgt deze tweede (en elke volgende) persoon een extra korting van €35,- op de totale inschrijfkosten. Het factuuradres dient hetzelfde te zijn. Groepskorting Wanneer u 5 personen gelijktijdig inschrijft is de 5e persoon gratis.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  23-09-2020 10:00 - 15:45 Amsterdam
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na deze studiedag heeft de deelnemer:

  • Een actueel beeld over de stand van zaken binnen de mogelijkheden en ontwikkelingen van eerstelijnsvoorzieningen en GRZ.
  • Beeldvorming van verschillende standpunten rond de organisatie van tijdelijke opnameplekken, naar aanleiding van paneldiscussie
  • Kennis over passende indicatie, triage, afstemming specialist-huisarts, financiering en beschikbaarheid van bedden
  • Kennis over de opzet en ervaringen van verschillende good practices
  • Inzicht in onderscheid tussen de indicatie voor ELV (hoog complex) en GRZ. Deelnemers kunnen vooraf casuistiek insturen
   


  business

  Organisatie

  business Leids Congres Bureau
  mail_outline info@leidscongresbureau.nl
  place lammenschansweg, 144 2301 GB Leiden Nederland

  In 1986 organiseerden we ons eerste congres. Dat betekent dat we dit werk inmiddels meer dan dertig jaar doen. Onze eigen congressen en studiedagen richten zich op actuele onderwerpen die interessant zijn voor professionals bij de overheid en in de zorg- en welzijnssector. Geaccrediteerd door de brancheorganisaties en onder leiding van kundige en enthousiaste professionals uit het veld.

  keyboard_arrow_up