Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Een frisse, brede blik op SOLK

  Herken je het gevoel niet te voldoen aan de verwachtingen van de patiënt met onbegrepen lichamelijke klachten? Heb je moeite te vertellen wat eraan de hand is en/of weet je niet welke behandelmethodes helpend kunnen zijn?

  Leer over de centrale sensitisatie en de limbische verklaring. En ervaar hoe lichaamsgerichte therapieen (mmt en tai-chi) een rol kunnen spelen bij de behandeling van SOLK. En zie hoeveel Acceptence & Commitment Therapy kan betekenen voor jou als ‘tool’ in je praktijk en uiteindelijk voor de patiënt!

  28 januari ben je van 14.00u-21.30u van harte welkom in Bussum om een hele dag in het thema SOLK te duiken. Uiteraard inclusief gezond diner.

  Organisatie: Annemarie Semeijn, huisarts en coordinator regiogroep Amsterdam eo

  Accreditatie: 6 accreditatiepunten cluster-ABC-1 zijn toegekend.

  add 6.0 punten
  euro_symbol € 345.00
  access_time 14:00 - 21:30

  * Prijs: € 15% korting voor houders van het nascholingsabonnement van de Amsterdam School for Integrative Medicine & Health

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  28-01-2020 14:00 - 21:30 Onbekend
  list

  Programma

  13.30-14.00 Inloop

  14.00-15.00u Inleiding SOLK door Annemarie Semeijn, huisarts en docent afdeling huisartsgeneesnkunde & ouderengeneeskunde Amsterdam UMC

  Annemarie zal een inleiding geven over SOLK (Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten) en het huidige paradigma voor diagnose en behandeling. Daarnaast laat zij ons kennismaken met diverse theorieen over de samenhang tussen de psychische beleving, hersenfuncties en lichamelijke klachten. Een van de theorieen, die zij bespreekt is “de limbische verklaring” naar de naam van het betrokken hersengebied.

  Een uur lang horen hoe lichaam en geest met elkaar in verbinding staan en hoe deze verbinding een rol speelt bij SOLK.

  15.00-15.30 Pauze

  15.30-17.30u Mindfull Motorische Therapie met Nedim Kose

  Nedim Kose is afgestudeerd als psycholoog. Zijn eindscriptie ging over de communicatie tussen artsen en niet-westerse patiënten met SOLK. Daarnaast is hij tai chi trainer en mindfull motorisch therapeut. Hij zal ons laten kennismaken met en ons laten ervaren hoe lichaamsgerichte therapie en tai-chi een rol kunnen spelen bij de behandeling van SOLK.

  17.30-18.30u Diner

  18.30-21.30u Actief aan het werk met SOLK met Carine den Boer, Jeannette Verhoeven

  Carine den Boer, Kader huisarts, onderzoeker SOLK & Jeannette Verhoeven ACT-trainer vertellen over hoe Acceptance & Commitment Therapy (een 3e generatie gedragstherapie) in te zetten bij SOLK.

  Dagvoorzitter:

  Annemarie Semeijn, huisarts

  Sprekers:

  Annemarie Semeijn, huisarts en docent afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde Amsterdam UMC. Alumni leerlijn SOLK huisartsopleiding.

  Carine den Boer, Kader huisarts en onderzoeker SOLK

  Jeannette Verhoeven ACT-trainer, gedragswetenschappelijk docent VU-huisartsenopleiding

  Nedim Kose, psycholoog, tai chi-trainer, mindful motorische therapeut en afgestudeerd op het onderwerp “Communicatie tussen artsen en niet-westerse patiënten met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke klachten (SOLK).

  business

  Organisatie

  business Amsterdam School for Integrative Medicine & Health BV
  mail_outline simone@schoolforintegrativemedicine.nl
  place Kennemerstraatweg 464 B kamer 1.4.03 1851 NG Heiloo
  keyboard_arrow_up