Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Ski-bootcamp: persoonlijk leiderschap voor de arts


  add 10.0 punten
  euro_symbol € 999.00
  access_time 09:00 - 17:00

  € incl. btw, incl. verblijf en skipas

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  24-01-2020 t/m 27-01-2020 09:00 - 17:00 Onbekend
  description

  Omschrijving

  Locatie: Tirolerhaus, Axams, vlakbij Innsbruck

  Punten: 10 accreditatiepunten voor alle artsen toegekend

  Prijs incl half-pension en skipas: € 999,–

  Het is zo waardevol om met enige regelmaat te kijken waar je staat als mens en als arts. Vragen als: Waar sta ik voor als arts? Hoe kan ik mijn werk blijven uitvoeren op een manier die bij me past, zodat ik wezenlijk iets kan bijdragen? En hoe kan ik authentiek zijn in mijn werk en werk/prive balanceren?

  Om zelf vitaal en bezield te kunnen blijven werken, zijn deze vragen zowel voor jonge dokters als zeer ervaren artsen van groot belang. Kom je meedoen met deze persoonlijk leiderschapstraining in de Alpen? Naast nascholen worden er ’s ochtendsvroeg speciaal op deze training afgestemde yoga- en meditatieoefeningen aangeboden. Einde van de ochtend en ’s middags is er alle tijd om te genieten van de sneeuw-zekere pistes en de prachtige vergezichten.

  list

  Programma

  Op vrijdag ochtend komen we aan op Innsbruck Airport/station. Vanaf hier is het ongeveer 20 min rijden naar Axams. Gelegen op 800 meter hoogte is het van oorsprong boerendorp in de vorige eeuw bekend geworden als olympisch skidorp (olympische winterspelen van 1964 en 1976) maar inmiddels een vergeten sneeuwzeker pareltje voor skiliefhebbers en snowboarders (ook off-piste).


  Aan de voet van de Axamer Lizum ligt het Tirolerhaus, een groot chalet met meerdere appartementen, een eigen zwembad, sauna en stube. De deelnemers zullen worden verdeeld over enkele appartementen die allen 2 (gedeelde) slaapkamers hebben, een eigen keuken, badkamer en balkon. Sommige slaapkamers hebben stapelbedden andere zijn twee persoons bedden en er is een slaapzolder.


  Na een korte rondleiding en kennismaking in het huis zullen we naar de skiverhuur boven op de berg gaan en ontvangen jullie je skipassen. Vanaf hier kun je zo het treintje omhoog pakken en wie wil kan mee met onze eigen ski-snowboard gids/ huisarts Claudia van de Lugt. Er is ook een beginnerspiste en lessen kunnen ter plekke worden geregeld. Lunchen kan op vele plekken met fenomenaal uitzicht. Het gebied is heel overzichtelijk, dus grote kans dat je elkaar weer tegen komt.


  ‘ s Middags om 17 uur verzamelen we in de stube voor de start van het inhoudelijk programma onder leiding van trainer Thijs Sins. Hierna wordt het diner geserveerd in het lokale restaurantje dat onder het huis ligt.


  Op zaterdag en zondagochtend staat er in het appartement een fijn ontbijt. In de ochtenduren is er dan 2,5 uur onderwijs/training, zo ook einde van de middag. Kortom er is voldoende tijd om te skien; op zondagochtend is het laatste onderwijsmoment. De hele zondagmiddag- en avond zijn vrij. Op maandagochtend is het vertrek. Voor wie wil of door werk niet anders kan, is er een mogelijkheid zondagavond te vertrekken.

  Elke ochtend wordt er yoga aangeboden door arts/coach Simone Ardesch. We zullen met name ademhalings- en meditatie-oefeningen doen gericht op het vergroten van je intuïtie en het contact met jezelf, zodat je nog meer kunt halen uit deze persoonlijk leiderschapstraining.


  Waar gaat deze persoonlijk leiderschapstraining over?

  Kom erachter wie jij bent als arts en welke authentieke keuzes daaruit volgen.

  In onze moderne tijd is er sprake van een enorme vrijheid om zelf je leven vorm te geven. Tegelijkertijd bieden onze maatschappij en de vaktechnische opleidingen geen houvast bij het maken van dit soort keuzes. Het gaat hierbij over de behoefte aan een eigen identiteit en het maken van morele keuzes.

  Vragen als, wat vind ik nou belangrijk in het leven, en waar sta ik voor als arts, geven uitdrukking aan deze behoefte, die leeft in onze tijd. Het gaat daarbij om het ontwikkelen van een persoonlijke visie, maar ook een morele identiteit op basis waarvan je je professionele leven richting kunt geven.

  Zonder te weten wie je bent en waar je voor staat is het lastig morele keuzes te maken. Sterker nog, een gebrek aan zelfkennis kan zelfs vervreemding in de hand werken. Vervreemding van jezelf. Deze vervreemding kent symptomen als onrust, keuzestress, niet weten wat je wilt, burn-out of stress klachten en een gebrek aan zingevend perspectief.

  Deze leiderschapstraining is een gevalideerde methode om dit probleem inzichtelijk te maken met theorie en op te lossen met praktische oefeningen. De essentie is daarbij het verwerven van zelfkennis en het leren maken van authentieke keuzes. Deze training heeft zijn waarde bewezen voor zowel jonge dokters en zij die al vele/tientallen jaren werkzaam zijn als arts.

  Hoofdtrainer Thijs Sins

  Drs. Thijs Sins MA is filosoof, bedrijfseconoom, docent, coach en trainer. Hij erzorgt hij trainingen op het gebied van levensvragen, leiderschap, identiteit, authentieke keuzes, work-life-balance, liefde en zelfacceptatie. Zijn carrière is in een stroomversnelling geraakt na een groot artikel in Parool in 2015. Verder is hij docent en lid van de vakgroep ‘persoonlijk leiderschap’ aan Nyenrode Universiteit. Daarnaast verzorgt hij alumni trainingen op de VU en de UvA. Hij woont samen in Amsterdam en heeft drie jonge kinderen

  Verder zijn mee:

  Simone Ardesch, arts Integrative Medicine, coach, yoga-docent en oprichtster van de Amsterdam School for Integrative Medicine & Health en Claudia van der Lugt, huisarts, intervisiebegeleider, ski-snowboardgids.

   


  Het minimaal aantal deelnemers is 8, maximaal 15

  KOSTEN

  De kosten van deze intensive zijn € 999,– inclusief BTW

  De prijs is opgebouwd uit twee delen:

  1. € 549,– voor de training: te voldoen met Ideal via de inschrijfknop
  2.  €450 voor het verblijf en skipas; dit bedrag wordt later separaat gefactureerd via de mail.

  * Prijs is inclusief transfers, skipas, overnachtingen op basis van gedeelde tweepersoonskamer en halfpension (ontbijt en diner inbegrepen), sauna, zwembad en yoga. Accreditatie is toegekend voor 10 punten voor alle artsen.

  * Prijs is exclusief vlucht (vanaf € 180 retourprijs)/ treinticket, exclusief huur ski-materiaal en lunch

  Innsbruck is ook goed bereikbaar per trein, ook per nachttrein. Zie voor meer info de website van NS International en www.nightjet.com (nachttrein Dusseldorf-Innsbruck).

  Inschrijven doe je door de betaling te doen via de inschrijfknop op deze website. Voor mail info kun je contact opnemen met Simone via simone@schoolforintegrativemedicine.nl of Claudia via claudia@schoolforintegrativemedicine.nl. Nadat je boeking definitief is ontvang je de factuur voor de verblijfkosten. Deze worden dus apart gefactureerd.

  PS Het nascholingsabonnement is niet van toepassing op deze reis.

  business

  Organisatie

  business Amsterdam School for Integrative Medicine & Health BV
  mail_outline simone@schoolforintegrativemedicine.nl
  place Kennemerstraatweg 464 B kamer 1.4.03 1851 NG Heiloo
  keyboard_arrow_up