• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • verslaving: toxidromen

  Het verkrijgen van een betrouwbare anamnese bij geïntoxiceerde patiënten is niet eenvoudig en soms niet eens mogelijk. Om de aard van de intoxicatie te achterhalen is kennis van toxische syndromen (toxidromen) bij de hulpverlener nodig. Kennis en weten hoe deze toe te passen is belangrijker dan ‘blinde’ (en vaak niet eens beschikbare) toxicologische screening. Bij deze scholing over toxidromen wordt casuïstiek behandeld waarbij de deelnemers naar aanleiding van de gegevens uit anamnese en lichamelijk onderzoek ‘op zoek gaan’ naar het gebruikte verslavende middel.

  add 2.0 punten
  euro_symbol € 25.00
  access_time 18:30 - 20:30

  € indien werkzaam voor MedTzorg-FMMU gratis deelname.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  06-02-2020 18:30 - 20:30 Zwolle
  07-10-2020 18:30 - 20:30 Utrecht
  description

  Omschrijving

  Artsen en verpleegkundigen in gesloten instellingen, maar ook op het politiebureau, kunnen ieder moment te maken krijgen met (vragen over) middelengebruik. Mogelijk gaat dit veel verder dan tijdens de opleiding aan bod is gekomen. Het verkrijgen van een betrouwbare anamnese bij geïntoxiceerde patiënten is niet eenvoudig en soms niet eens mogelijk. Om de aard van de intoxicatie te achterhalen is kennis van toxische syndromen (toxidromen) bij de hulpverlener nodig. Kennis en weten hoe deze toe te passen is belangrijker dan ‘blinde’ (en vaak niet eens beschikbare) toxicologische screening. Bij deze scholing over toxidromen wordt casuïstiek behandeld waarbij de deelnemers naar aanleiding van de gegevens uit anamnese en lichamelijk onderzoek ‘op zoek gaan’ naar het gebruikte verslavende middel. Deze scholing voor artsen en verpleegkundigen van bijzondere doelgroepen combineert evidence-based geneeskunde met praktische tips, zodat de zorgverleners nog beter toegerust de werkvloer op gaan.

  list

  Programma

  18.00-18.30: Inloop met lichte maaltijd

  18.30-19.40: Welkom en onderwijs deel 1

  19.50-20.20: Onderwijs deel 2 en quiz

  20.20-20.30: Afsluiting en evalueren

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze scholing weet de deelnemer :

  • Definitie van toxidromen
  • De verschillende toxidromen: anti-cholinergisch-, cholinergisch-, opiaten-, sympatico-mimetisch, sedatief/hypnotisch toxidroom
  • Oorzaken van de verschillende toxidromen
  • Symptomen van de verschillende toxidromen
  • Behandeling van de verschillende toxidromen (bekende antidota)

  Na het volgen van deze scholing kan de deelnemer :

  • Risico inschatting van de verschillende toxidromen maken


  business

  Organisatie

  business FMMU bv en medTzorg
  mail_outline nheemskerk@fmmu.nl
  place Herculesplein 357 3584 AA Utrecht
  keyboard_arrow_up