Infectieziekten en werk

Werk je als bedrijfsarts of arboverpleegkundige en heb je mogelijk te maken met infectieziekten op het werk? Verdiep je dan in de preventie en aanpak van infectieziektebestrijding en outbreak management. Wil je leren hoe je infecties volgens de richtlijnen bestrijdt? Of hoe je collega van de GGD of arts Maatschappij en Gezondheid gebruik maakt van een handige app en LCI richtlijnen? Volg dan deze twee dagen van de module Infectieziekten en...

820
12 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 820

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
12 Punten
ABC1
Huisarts
12 Punten
ABC1
Physician Assistant
12 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
12 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Maatschappelijk handelen en preventie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze module is een (keuze-)onderdeel van de medische vervolgopleiding Bedrijfsgeneeskunde. Tevens is hij geschikt om incompany uit te voeren.

Een infectie oplopen tijdens het werk? Het komt vooral voor binnen de gezondheidszorg, het onderwijs, maar ook in de agrarische sector, slachthuizen en bij werk in het bos of ‘buitengebied’’.

Tijdens deze module krijg je inzicht in arbeidsgerelateerde infectierisico’s. Van een aantal infectieziekten, die veel voorkomen in risicovolle branches zoals de ziekte van Lyme en Q-koorts, behandelen we de pathogenese, epidemiologie, verspreiding, mogelijke vaccinatie en preventie.

Je leert de basisprincipes van infectieziektebestrijding en je verdiept je in het beleid en de organisatie van infectieziektebestrijding in Nederland en Europa. Daarbij krijg je inzicht in de rol en verantwoordelijkheden van verschillende actoren bij outbreak management (OMT).

Ten slotte leer je wat de arbozorg doet aan bestrijding en preventie en wat jouw rol daarin is. Daarbij verdiep je je in de toepassing van de multidisciplinaire richtlijnen over infectieziektebestrijding.

Inleiding

Werk je als bedrijfsarts of arboverpleegkundige en heb je mogelijk te maken met infectieziekten op het werk? Verdiep je dan in de preventie en aanpak van infectieziektebestrijding en outbreak management. Wil je leren hoe je infecties volgens de richtlijnen bestrijdt? Of hoe je collega van de GGD of arts Maatschappij en Gezondheid gebruik maakt van een handige app en LCI richtlijnen? Volg dan deze twee dagen van de module Infectieziekten en werk.

Leerdoelen

Na afloop van deze tweedaagse module:

  • ben je bekend met de basisprincipes van infectieziektebestrijding.
  • weet je hoe de organisatie daarvan in Nederland is georganiseerd en welke rol jij daarin hebt.
  • kun je de richtlijnen voor infectieziektebestrijding toepassen.

NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)

info@nspoh.com
11, Churchilllaan, etage, Utrecht, 3527GV