• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Letsels en letselrapportage

  Forensische medische expertise bij letsels en geweldsdelicten is onmisbaar in de keten van het strafrecht. Werk jij in de forensische geneeskunde en wil je meer weten over forensisch medisch onderzoek bij letsels? Wil je leren hoe je de mate van geweldinwerking op het menselijk lichaam herkent? En wil je je oefenen in maken van een letselrapportage? Doe dan deze tweedaagse module.

  place Utrecht
  add 18.0 punten
  euro_symbol € 1,230.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  03-03-2020 t/m 01-04-2020 Onbekend Utrecht
  description

  Omschrijving

  Geweldinwerking herkennen en rapporteren

  Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.


  Tijdens een forensisch medisch onderzoek wordt toegebracht letsel in kaart gebracht. Tevens wordt beoordeeld wat de lichamelijke gevolgen voor het slachtoffer zijn. Het is cruciaal dat de verslaglegging hiervan op de juiste wijze gebeurt. Het strafrecht baseert zich immers (gedeeltelijk) op dit onderzoek.


  In deze module vergroot je je kennis van eenvoudige letsels, zoals bloeduitstortingen en schaafwonden, en bijzondere letsels, zoals schot- en steekwonden. Daarnaast werk je aan het opstellen en verbeteren van een professionele letselrapportage op basis van eigen casuïstiek.


  De module bestaat uit presentaties en demonstraties door ervaren forensisch artsen. Met behulp van beeldmateriaal leer je letsels herkennen en beschrijven. Bovendien ga je met elkaar oefenen.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na afloop van deze tweedaagse module:

  • weet je hoe geweld kan inwerken op het menselijk lichaam.
  • weet je hoe je aan het letsel herkent om welke vorm van geweld het gaat.
  • weet je hoe je letsels objectief beschrijft, interpreteert en duidt.
  • weet je hoe je een letselrapportage opstelt voor politie en justitie.
  business

  Organisatie

  business NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)
  mail_outline info@nspoh.nl
  place Churchilllaan 11, 10e etage 3527 GV Utrecht

  De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

  keyboard_arrow_up