Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Medicamenteuze therapie

  Als (ziekenhuis)apotheker, huisarts of medisch specialist, wilt u patiënten altijd de juiste medicatie voorschrijven en afleveren. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste therapieën en geneesmiddelen. Na de cursus Medicamenteuze therapie bent u weer helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld.

  Therapieën met geneesmiddelen

  Medicamenteuze therapie is een dynamisch veld met veel veranderingen. Nieuwe middelen worden geregistreerd en vergoed, bestaande middelen raken obsoleet of veranderen van plaats in de therapie. Tijdens de Boerhaave cursus evalueert u samen met andere deelnemers bestaande therapieën met geneesmiddelen, waar indicaties in de therapie van veranderen.

  Helemaal op de hoogte

  Na afloop bent u bijvoorbeeld helemaal bijgepraat over de toepassing van nieuwe glucose- en lipiden verlagende medicatie. Daarnaast worden de oncologische therapieën van het multipel myeloom en longkanker uitgebreid besproken. Verder krijgt u informatie over het gebruik van zogenaamde PARP-remmers bij diverse solide tumoren.Tenslotte leert u wat de aandachtspunten zijn bij het voorschrijven van medicatie voor speciale groepen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het patiënten perspectief van ouderen, minderheden en asielzoekers.

  Medicatie in de dagelijkse praktijk

  De cursus sluit goed aan bij onderwerpen in de dagelijkse praktijk. Enkele zaken die de revue passeren zijn: medicamenteuze begeleiding bij stoppen met roken, geneesmiddelen tekorten en preventie door middel van PrEP-therapie. Ook is de cursus het volgen waard als u geïnteresseerd bent in: interacties met oncolytica, opiaat verslaving, farmacogenetica inclusief de juridische aspecten, ouderen en geneesmiddelen en patiëntervaringen met gezondheidszorg.

  place Leiden
  add 9.0 punten
  euro_symbol € 495.00

  € Deelname 2 dagen: € 495,- Kortingstarief AIOS (2 dagen): € 270,- Deelname 1 dag: € 295,- Kortingstarief AIOS (1 dag): € 150,-

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  30-01-2020 t/m 31-01-2020 Onbekend Leiden
  business

  Organisatie

  business Boerhaave Nascholing
  mail_outline boerhaavenascholing@lumc.nl
  place Hippocratespad 21 2333 ZD LEIDEN

  Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.

  keyboard_arrow_up