Deze cursus is verlopen

Medicamenteuze therapie

Als (ziekenhuis)apotheker, huisarts of medisch specialist, wilt u patiënten altijd de juiste medicatie voorschrijven en afleveren. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste therapieën en geneesmiddelen. Na de cursus Medicamenteuze therapie bent u weer helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld. Therapieën met geneesmiddelen Medicamenteuze therapie is een dynamisch veld met veel...

495
9 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 495
Opmerking :Deelname 2 dagen: € 495,- Kortingstarief AIOS (2 dagen): € 270,- Deelname 1 dag: € 295,- Kortingstarief AIOS (1 dag): € 150,-

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
9 Punten
ABC1
Huisarts
9 Punten
ABC1
Physician Assistant
9 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
9 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Als (ziekenhuis)apotheker, huisarts of medisch specialist, wilt u patiënten altijd de juiste medicatie voorschrijven en afleveren. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste therapieën en geneesmiddelen. Na de cursus Medicamenteuze therapie bent u weer helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld.

Therapieën met geneesmiddelen

Medicamenteuze therapie is een dynamisch veld met veel veranderingen. Nieuwe middelen worden geregistreerd en vergoed, bestaande middelen raken obsoleet of veranderen van plaats in de therapie. Tijdens de Boerhaave cursus evalueert u samen met andere deelnemers bestaande therapieën met geneesmiddelen, waar indicaties in de therapie van veranderen.

Helemaal op de hoogte

Na afloop bent u bijvoorbeeld helemaal bijgepraat over de toepassing van nieuwe glucose- en lipiden verlagende medicatie. Daarnaast worden de oncologische therapieën van het multipel myeloom en longkanker uitgebreid besproken. Verder krijgt u informatie over het gebruik van zogenaamde PARP-remmers bij diverse solide tumoren.Tenslotte leert u wat de aandachtspunten zijn bij het voorschrijven van medicatie voor speciale groepen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het patiënten perspectief van ouderen, minderheden en asielzoekers.

Medicatie in de dagelijkse praktijk

De cursus sluit goed aan bij onderwerpen in de dagelijkse praktijk. Enkele zaken die de revue passeren zijn: medicamenteuze begeleiding bij stoppen met roken, geneesmiddelen tekorten en preventie door middel van PrEP-therapie. Ook is de cursus het volgen waard als u geïnteresseerd bent in: interacties met oncolytica, opiaat verslaving, farmacogenetica inclusief de juridische aspecten, ouderen en geneesmiddelen en patiëntervaringen met gezondheidszorg.

Boerhaave Nascholing

boerhaavenascholing@lumc.nll
21, Hippocratespad, LEIDEN, 2333ZD