Deze cursus is verlopen

Leven na de intensive care

Ongeveer 50–75% van de ‘IC-overlevenden’ ervaart een jaar na IC-ontslag nog altijd lichamelijke, psychische en/of cognitieve problemen, welke een impact hebben op het dagelijks functioneren en werkhervatting. Exacte getallen zijn voor de Nederlandse situatie vrijwel onbekend, waardoor patiënten niet die de benodigde zorg krijgen. In 2016 is de MONITOR-IC studie gestart (www.monitor-ic.nl) binnen twee Nederlandse IC-...

165
6 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 165
Opmerking :Inschrijfkosten - Early bird tot 6 januari 2020: Medisch specialist - € 165 Verpleegkundige - € 125 (Ex-)Patiënt - €50,00 Inschrijfkosten – na 6 januari 2020: Medisch specialist - € 195 Verpleegkundige - € 150 (Ex-)Patiënt - €75,00

Beroepen

Anesthesioloog
6 Punten
ABAN
Arts
6 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
6 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
6 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
6 Punten
ABAN

Competenties

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 80 %
Omschrijving

Omschrijving

Ongeveer 50–75% van de ‘IC-overlevenden’ ervaart een jaar na IC-ontslag nog altijd lichamelijke, psychische en/of cognitieve problemen, welke een impact hebben op het dagelijks functioneren en werkhervatting. Exacte getallen zijn voor de Nederlandse situatie vrijwel onbekend, waardoor patiënten niet die de benodigde zorg krijgen.

In 2016 is de MONITOR-IC studie gestart (www.monitor-ic.nl) binnen twee Nederlandse IC-netwerken waarin korte- en langetermijnuitkomsten van duizenden IC-patiënten worden verzamelen tot 5 jaar na IC-opname. Het gaat hierbij o.a. om overleving, kwaliteit van leven, fysieke, mentale/cognitieve en psychosociale problemen en werkhervatting.

Op het symposium willen we met alle betrokkenen van binnen en buiten de IC  de eerste resultaten van de MONITOR-IC bespreken. Hoe kunnen we met de resultaten van deze netwerk onderzoeksactiviteit de zorg voor, tijdens en na de IC verbeteren om verslechtering van de gezondheid en kwaliteit van leven van deze patiënten te voorkomen? Of moeten we juist behandelingen achterwege laten?

Radboudumc Health Academy

continueprofessioneleontwikkeling.rha@radboudumc.nl
3611111
2, Gerard van Swietenlaan, Nijmegen, 6525GB