Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Leven na de intensive care

  Ongeveer 50–75% van de ‘IC-overlevenden’ ervaart een jaar na IC-ontslag nog altijd lichamelijke, psychische en/of cognitieve problemen, welke een impact hebben op het dagelijks functioneren en werkhervatting. Exacte getallen zijn voor de Nederlandse situatie vrijwel onbekend, waardoor patiënten niet die de benodigde zorg krijgen.

  In 2016 is de MONITOR-IC studie gestart (www.monitor-ic.nl) binnen twee Nederlandse IC-netwerken waarin korte- en langetermijnuitkomsten van duizenden IC-patiënten worden verzamelen tot 5 jaar na IC-opname. Het gaat hierbij o.a. om overleving, kwaliteit van leven, fysieke, mentale/cognitieve en psychosociale problemen en werkhervatting.

  Op het symposium willen we met alle betrokkenen van binnen en buiten de IC  de eerste resultaten van de MONITOR-IC bespreken. Hoe kunnen we met de resultaten van deze netwerk onderzoeksactiviteit de zorg voor, tijdens en na de IC verbeteren om verslechtering van de gezondheid en kwaliteit van leven van deze patiënten te voorkomen? Of moeten we juist behandelingen achterwege laten?

  place Nijmegen
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 165.00
  access_time 09:00 - 17:15

  € Inschrijfkosten - Early bird tot 6 januari 2020: Medisch specialist - € 165 Verpleegkundige - € 125 (Ex-)Patiënt - €50,00 Inschrijfkosten – na 6 januari 2020: Medisch specialist - € 195 Verpleegkundige - € 150 (Ex-)Patiënt - €75,00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  04-03-2020 09:00 - 17:15 Nijmegen
  business

  Organisatie

  business Radboudumc Health Academy
  phone 0243611111
  mail_outline continueprofessioneleontwikkeling.rha@radboudumc.nl
  place Gerard van Swietenlaan 2 (route 51) 6525 GB Nijmegen NL

  De Radboudumc Health Academy heeft een divers opleidingsaanbod voor verschillende doelgroepen: van paramedici tot verpleegkundigen en van artsen tot onderzoekers. Binnen de Radboudumc Health Academy komen professionals al tijdens de opleiding met elkaar in contact en worden vanuit één gedachte opgeleid. We geloven in continue professionele ontwikkeling van zorgprofessionals en daar hoort een leven lang leren bij om patiënten dagelijks de beste zorg te kunnen bieden.

  keyboard_arrow_up