• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • EYECAREACADEMY: Grader cursus diabetes

  Graderscursus screening op diabetische retinopathie voor huisartsen.

  Screening op diabetische retinopathie maakt onderdeel uit van de diabetes zorg en draagt in belangrijke mate bij aan het voorkomen van vermijdbare slechtziendheid en blindheid. Fundusfotografie is een bewezen effectieve en aantrekkelijke manier om deze screening uit te voeren zowel voor patiënt als voor beoordelaar. Vanuit patiëntvriendelijkheid en efficiëntie is het streven om met minimale belasting de screening zo volledig mogelijk te laten zijn.

  Fundusfoto’s kunnen door ondersteunend personeel gemaakt worden op verschillende locaties. De beoordeling kan door een een huisarts of optometrist worden gedaan die hiervoor geschoold is.


  Het belang van een goede screening van diabetespatiënten is- zoals hierboven beschreven - groot. Deze cursus wil u de benodigde kennis en inzichten aanrijken om uw rol in de screening op diabetische retinopathie beter te vervullen. Aan de hand van praktische opdrachten en verrijkende achtergrondinformatie kunt u uw rol in de zorgketen beter vervullen en krijgen meer diabetespatiënten tijdig de juiste zorg.

  add 4.0 punten
  euro_symbol € 275.00
  access_time 17:00 - 22:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  11-11-2019 17:00 - 22:00 Terneuzen
  25-05-2020 13:00 - 17:00 Leiderdorp
  description

  Omschrijving

  Doelgroep: Huisartsen met oogheelkunde interesse en vaardigheden, alsook optometristen.

   

  Doel: de huisarts, optometrist is in staat diabetische retinopathie vast te stellen en weet bij welke retinopathie er verwezen moet worden. Tevens is hij/zij in staat een pluis niet pluis beoordeling en adequate verwijzing af te geven bij fundusbeoordeling.

   

  Duur: 1 dagdeel (= ochtend, middag of avond) in overleg te bepalen

   

  Docenten: Dr. P.Hardus, oogarts, huisarts np

   

  Locatie: wisselend of bij huisartsgroep op lokatie

   

  Programma: Theorie/praktijk.

   

  De cursus start met een entreetoets via internet en wordt afgerond met een toets. Bij deze cursus is inbegrepen om de docent aanden na de cursus te consulteren .

   

   

  business

  Organisatie

  business www.eyecareacademy.nl
  mail_outline phardus@xs4all.nl
  place p.a t haantje 3 7847 ta t haantje

  De doelstelling van Eye Care Academy is het ontwikkelen en uitvoeren van geaccrediteerd onderwijs in de oogheelkunde en oogzorg. Er is een speciaal focus op onderwijs dat de anderhalvelijns oogzorg versterkt.

  keyboard_arrow_up