• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Echografie: Gynaecologie

  In deze opleiding leer je de basis voor het maken van goede gynaecologische echo’s, aan de hand van aanvragen vanuit (voornamelijk) de eerste lijn.

  Tijdens deze opleiding krijg je niet alleen theorie maar wordt er ook hands-on geoefend. We bieden de unieke mogelijkheid om zowel op live modellen als op een van de simulators te oefenen. De simulators bevatten veel voorbeelden van casuïstiek uit de dagelijkse praktijk.

  place Eindhoven
  add 40.0 punten
  euro_symbol € 3,200.00
  access_time 10:30 - 17:30

  * Prijs: € BTW-vrij

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  23-04-2020 t/m 29-10-2020 10:30 - 17:30 Eindhoven
  description

  Omschrijving

  In deze opleiding wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het vergroten van kennis over veel voorkomende klachten en ziektebeelden gerelateerd aan gynaecologische aandoeningen en verstoringen in de menstruele cyclus.

  Je leert de gynaecologische beelden te interpreteren en door middel van klinisch redeneren een onderzoeksverslag te schrijven, op basis waarvan de verwijzer de behandeling kan bepalen.

  Daarnaast wordt er veel aandacht besteedt aan de techniek van de transvaginale echografie, waar nodig gecombineerd met abdominale echografie voor het beoordelen van het beeld van de uterus en ovaria met verslaglegging.

  Je leert veel voorkomende afwijkingen te herkennen op beeld en deze te omschrijven.

  Tijdens de hands-on trainingen werken we kleine groepjes van max. 2-3 personen en word je begeleidt door 2 praktijkdocenten.

  Je oefent de echografie op live modellen en op een simulators. Beide trainingsmethodes zijn erg populair onder de cursisten en maakt deze opleiding uniek in zijn soort.

  In deze opleiding wordt klinisch redeneren actief aangeleerd en toegepast. Je voert tijdens de opleiding een (mini) casestudy uit en je schrijft een (mini) case-report over een gynaecologisch ziektebeeld of onderwerp. De casestudy is het resultaat van je (eigen) diagnostisch onderzoek en de daaraan gekoppelde literatuurstudie.

  Aan het einde van de opleiding ben je bekwaam om zelfstandig, een gynaecologisch echo-spreekuur in eerste of tweede lijn te draaien. Wij adviseren wel om in de beginfase een ervaren collega als back-up beschikbaar te hebben voor overleg en eventueel mee beoordelen van beelden en verslaglegging.

  Na deze opleiding, waarbij zowel het logboek, theorie-examen als het praktijk examen met een voldoende is beoordeeld kun je je laten inschrijven in het kwaliteitsregister van de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland (BEN), van dit register kan gebruik worden gemaakt door de zorgverzekeraar voor vergoeding van gynaecologische echo’s. Je dient zelf het certificaat bij de BEN te overleggen.

  list

  Programma

  Tijd: Van 10:30 tot 17:30 uur.

  Lesdag 1: Donderdag, 23 april 2020

  Lesdag 2: Donderdag, 14 mei 2020

  Lesdag 3: Donderdag, 11 juni 2020

  Lesdag 4: Donderdag, 18 juni 2020

  Lesdag 5: Donderdag, 25 juni 2020

  Lesdag 6: Donderdag, 02 juli 2020

  Lesdag 7: Donderdag, 10 september 2020

  Lesdag 8: Donderdag, 24 september 2020

  Lesdag 9: Donderdag, 08 oktober 2020

  Lesdag 10: Donderdag, 29 oktober 2020

  business

  Organisatie

  business Fontys Pro Health
  )
  phone 0885074334
  mail_outline fontysprohealth@fontys.nl
  place Ds.Th.Fliednerstraat 2 5631BN Eindhoven
  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up