Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Sandwichcursus 2019: Infectiologie

  De 26e sandwichcursus van de WDH Arnhem e.o. komt er aan en wel op 28 en 29 november 2019 op het landgoed Groot Warnsborn te Arnhem met als onderwerp Infectiologie 

   

  Ochtendprogramma:

  De artsen-microbiologen uit Rijnstate en RadboudUMC beginnen de ochtend met een Interactieve quiz om uw kennis van de infectieziekten te activeren. Vervolgens worden we meegenomen in de Infectiepreventie en wat mogelijk toekomstige scenarios zijn door bijvoorbeeld het oprukken van de tijgermug. Daarna horen we de ins en outs van Antibioticaresistentie. Tussendoor zal er voldoende tijd zijn voor vragen. In de pauze kunt u zelf controleren hoe goed uw handhygiëne is met behulp van de aanwezige UV lampen! De ochtend zal worden afgesloten door de artsen- infectieziektebestrijding van de GGD. De nadruk zal hierbij liggen op Seksuele gezondheid. Waar moeten we op letten bij de diagnostiek en behandeling van SOA’s. Daarnaast wordt een korte update gegeven over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van het rijksvaccinatieprogramma. 

  Middagprogramma:

  De middag zal worden verzorgd door de vakgroep interne geneeskunde-infectieziekten van het Rijnstate Ziekenhuis. Na de lunch wordt onze kennis van Immunologie en Afweerstoornissen weer opgefrist en verder uitgebreid. Daarna zijn er twee workshops:

  -‘HIV opsporing en PrEP’

  - ‘Infectieziekten bij immuungecompromitteerden’.

  Op een interactieve manier, oa ook met behulp van casuïstiek, zullen deze onderwerpen worden besproken.

  place Arnhem
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 275.00
  access_time 09:00 - 17:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  28-11-2019 09:00 - 17:00 Arnhem
  29-11-2019 09:00 - 17:00 Arnhem
  business

  Organisatie

  business WDH Arnhem e.o. IA06-300
  mail_outline wdharnhem@onzehuisartsen.nl
  place Florijnweg 4 6883 JP Velp
  keyboard_arrow_up