• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Van Neuropsychologisch onderzoek naar de praktijk

  Van neuropsychologisch onderzoek naar de praktijk (NPO), één dag

  Neuropsychologische functiestoornissen treden vaak op na hersenbeschadiging (CVA, trauma) en kunnen de oorzaak zijn van veel problemen in het dagelijks leven: moeite met aankleden, verdwalen, angst in een vreemde omgeving, onbegrepen gedrag etc. Het goed in kaart brengen van deze stoornissen is daarom van groot belang. Veelal wordt er door een psycholoog een neuropsychologisch onderzoek (NPO) afgenomen waarna de bevindingen met betrokken teamleden worden gedeeld. Op deze cursusdag wordt, mede aan de hand van talrijke praktische voorbeelden, uitleg gegeven over neuropsychologische functiestoornissen in relatie tot het interpreteren van bevindingen en conclusies uit neuropsychologisch onderzoek. Bedoeld voor alle disciplines die werken met mensen met hersenbeschadiging.

  place Haarlem
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 225.00
  access_time 09:30 - 16:15

  € 30 inschrijfgeld 195 cursusgeld

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  10-10-2019 09:30 - 16:15 Onbekend
  29-09-2020 09:30 - 16:15 Haarlem
  description

  Omschrijving


  list

  Programma

  09:30 Inleiding en toetsing van zelfstudie

  10:30 Achtergronden en visie op het neuropsychologisch onderzoek: een overzicht van neuropsychologische stoornissen na hersenbeschadiging, de rol van het neuropsychologisch onderzoek binnen de diagnostiek en aanpak van de problemen van de patiënt. Van observatie en screening naar specifiek onderzoek en het belang het individu. ‘Welke discipline doet wat binnen de neurorevalidatie?’

  11:15 Het neuropsychologisch onderzoek: een overzicht van gangbare neuropsychologische testen en het onderscheid op functie-, activiteiten- en participatieniveau (o.a. over ecologische validiteit). Het belang van observaties bij testafname. Test versus dagelijks leven. De rol van psycho- educatie aan patiënt en naasten.

  12:30 Lunch (wordt door ITON verzorgd)

  13:15 Het neuropsychologisch onderzoek (vervolg) Het oriënterend neuropsychologisch onderzoek

  14:10 Casuïstiek: bevindingen uit het neuropsychologisch onderzoek worden gekoppeld aan het dagelijks functioneren van de patiënt/ cliënt. Inbreng van casusvoorbeelden door cursisten.

  15:30 Toets met nabespreking

  16:15 Evalutie, certificaatuitreiking

  business

  Organisatie

  business ITON
  mail_outline info@stichtingiton.nl
  place Leliestraat 7C 2011 BL Haarlem
  keyboard_arrow_up