Deze cursus is verlopen

Transmuraal overleg met internisten DM/ CVRM 2019

Circulatorius

Tijdens deze bijeenkomst wordt samen met alle aanwezige huisartsen en praktijkondersteuners, de internist en de kaderarts diabetes de ingebrachte casuïstiek besproken. Het streven is een instructieve bijeenkomst in een kleine groep waarbij iedereen kan participeren. Let op: Deze nascholing is alleen voor leden van Huisartsen Zorggroep Breda. Om u in te schrijven dient u in te loggen op het intranet van de organisatie. De inschrijven-button...

Gratis
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
08 Oct 2019
07 Oct 2020
2 Punten
ABC1
Huisarts
08 Oct 2019
07 Oct 2020
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
08 Oct 2019
07 Oct 2020
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
08 Oct 2019
07 Oct 2020
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Samenwerken 40 %
Kennis en wetenschap 20 %
Omschrijving

Omschrijving

De casuïstiek heeft betrekking op een patiënt die onder behandeling is in huisartspraktijk.

Hiervoor verzoeken we u geanonimiseerd patiëntgegevens aan te leveren. De casus dient voorzien te zijn van een duidelijke vraagstelling. Verder natuurlijk leeftijd en geslacht van de patiënt, duur van de diabetes type 2 e/o cardiovasculaire voorgeschiedenis, de bloeddruk, labwaarden (nuchter glucose, HbA1c, MDRD, lipiden), medicatie (diabetes medicatie, overige medicatie) en indien van toepassing dagcurves en insulineschema. Verder eventueel andere gegevens die van belang zijn voor de vraagstelling zoals diabetescomplicaties, andere aandoeningen, therapietrouw, sociale anamnese enz. In het algemeen geldt dat een duidelijke vraag met beknopt de relevante gegevens het meest leerzaam is.

 

Inleiding

Tijdens deze bijeenkomst wordt samen met alle aanwezige huisartsen en praktijkondersteuners, de internist en de kaderarts diabetes de ingebrachte casuïstiek besproken. Het streven is een instructieve bijeenkomst in een kleine groep waarbij iedereen kan participeren.

Let op: Deze nascholing is alleen voor leden van Huisartsen Zorggroep Breda. Om u in te schrijven dient u in te loggen op het intranet van de organisatie. De inschrijven-button leidt naar de website van de organisatie.

Huisartsen Zorggroep Breda e.o.

e.vanalphen@hzgbreda.nl
44, Verlengde Poolseweg, Breda, 4818CL