Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Inzicht in jeugdrecht

  Wie is juridisch ouder van het kind? Wat betekent dat voor mijn behandelplan? Wie heeft er recht op informatie, en wanneer is er zelfs een informatieplicht? Moet ik de vader vertellen dat zijn dochter anticonceptie wenst? 

  Als professional in de jeugdzorg is kennis van het snel veranderende jeugdrecht essentieel om uw minderjarige patiënt van dienst te kunnen zijn. 

  place Amersfoort
  add 5.0 punten
  euro_symbol € 395.00
  access_time 09:30 - 16:30

  € Het inschrijfgeld is inclusief digitaal naslagwerk, lunch, hand-outs, koffie/thee en exclusief btw en eventuele kortingen.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  11-02-2020 09:30 - 16:30 Amersfoort
  description

  Omschrijving

  Waar moet u op letten met betrekking tot het beroepsgeheim? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen en knelpunten met betrekking tot de kinderbeschermingswetgeving? En wanneer is toestemming voor behandeling van de minderjarige, van beide of één van de ouders vereist? Bent u op de hoogte?


  Onder voorzitterschap van Kees Blankman, rechter, docent VU Amsterdam, komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  - De kinderbeschermingswetgeving en de Jeugdwet

  - Ouderschap, gezag en toestemming voor behandeling

  - Beroepsgeheim en het verstrekken van patiëntengegevens 

  - Conflicterende belangen tussen ouder, kind en behandelaar

  - Jeugdstrafzaken in de praktijk

  business

  Organisatie

  business Medilex BV
  mail_outline info@medilex.nl
  place De Dreef 2 3706 BR Zeist

  Medilex heeft meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van studiedagen, congressen, cursussen, opleidingen en incompany-trainingen op het gebied van zorg, welzijn, detentie en gemeenten. Door de onafhankelijke werkwijze van Medilex varieert het aanbod studiedagen van complexe beleidsmatige vraagstukken tot oplossingen voor de werkvloer.

  keyboard_arrow_up