Deze cursus is verlopen

Symposium Anders dan Normaal!

psychische problemenSociale problemen

De gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking is anders en vaak minder goed dan die van mensen zonder een beperking. Goede medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking vraagt daarom om een andere benadering; een die interdisciplinair, inclusief en innovatief is en waarbij praktijk en wetenschappelijk onderzoek nauw samenwerken. Deze samenwerking vindt plaats tussen zorgorganisaties en de academie in Academische...

Gratis
2 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Gratis

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 40 %
Omschrijving

Omschrijving

De gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking is anders en vaak minder goed dan die van mensen zonder een beperking. Goede medische zorg voor mensen met een verstandelijke beperking vraagt daarom om een andere benadering; een die interdisciplinair, inclusief en innovatief is en waarbij praktijk en wetenschappelijk onderzoek nauw samenwerken. Deze samenwerking vindt plaats tussen zorgorganisaties en de academie in Academische werkplaats Sterker op eigen benen.

Tijdens dit symposium en de daarop volgende inaugurele rede van Prof. dr. Geraline Leusink wordt stilgestaan bij deze benadering die anders is dan normaal en wordt er gesproken over wetenschappelijk onderzoek op dit gebied en ervaringen en uitdagingen in de praktijk. 

Radboudumc Health Academy

continueprofessioneleontwikkeling.rha@radboudumc.nl
3611111
2, Gerard van Swietenlaan, Nijmegen, 6525GB