Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • StiP-vervolgcursus Starten met Stoppen

  Echt stoppen met roken kan met de juiste hulp.

  Een combinatie van gedragsmatige en farmacologische ondersteuning levert een grotere succeskans. Deze door de zorgverzekeraar vergoede ondersteuning wordt verleend door de huisarts en de praktijkondersteuner, binnen een daarop toegesneden efficiënte praktijkorganisatie. Zij maken daartoe gebruik van technieken uit de 'Motiverende Gespreksvoering'. Het NHG en de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) hebben samen met STIVORO een nascholing ontwikkeld met daarin aandacht voor de verslavende werking van nicotine, motiverende gesprekstechnieken en een efficiënte praktijkorganisatie. 

  place Soest
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 345.00
  access_time 13:00 - 21:00

  * Prijs: € NHG en/of WDH-lid € 345,-. Geen NHG en/of WDH-lid € 435,-.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  04-03-2020 13:00 - 21:00 Soest
  description

  Omschrijving

  De NHG-nascholing 'Starten met Stoppen' is erkend binnen het Kwaliteitsregister Stop met Roken.

  De stoppen-met-roken-scholing van het NHG, voor huisartsen en/of praktijkmedewerkers, is opgenomen in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Dit kwaliteitsregister is ontwikkeld door het Partnership Stop met Roken, een samenwerkingsverband uit het gezondheidszorgveld. Het is gebaseerd op de Zorgmodule Stoppen met Roken waarin de norm voor goede zorg bij stoppen met roken is beschreven. Professionals die bekwaam zijn in het geven van intensieve begeleiding bij het stoppen met roken kunnen zich registreren in het kwaliteitsregister. Deze nascholing telt alleen mee voor inschrijven in het kwaliteitsregister.


  Inhoud van de cursus

  In de NHG StiP-vervolgcursus Starten met Stoppen komen de volgende onderwerpen aan bod:

  Welke knelpunten kom je tegen in de huisartspraktijk?

  Wat zijn de laatste inzichten rond tabaksverslaving?

  Hoe kan ik complexe patienten motiveren?

  Er worden communicatievaardigheden getraind aan de hand van 2 modellen:

  • 1. De cirkel van gedragsverandering, in welke fase zit de patiënt en hoe speel ik daarop in? U oefent hierbij met de eerste stappen van het oplossingsgerichte coachen.
  • 2. Het Ouder-Volwassene-Kind model, wat gebeurt er bij de hulpverlener? U krijgt zicht op uw zorgende of helpende rol. Complexe hulpverleningssituaties worden aan de hand van een intervisiemethode in groepjes besproken.

   

  Tot slot maakt u een plan voor de Implementatie in de huisartspraktijk, wat ga ik aanpakken en wat is de eerste stap?

  list

  Programma

  Van 13.00 tot 13.30 uur Ontvangst met broodjes.

  Van 13.30 tot 21.00 uur Programma inclusief maaltijd en pauze.

  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland
  mail_outline info@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN Soest

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up