• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • PROFclass Module 1 - 2020

  PROFclass Post-specialistische opleiding voor huisarts in praktijkmanagement, regie voeren en ondernemen

  Herkent u dit: u voelt zich een prima huisarts maar mist een aantal vaardigheden hoe u uw praktijk moet managen? U bent onlangs gestart met een praktijk of overweegt u op korte termijn een praktijkstart?

  PROFclass begeleidt u stap voor stap bij het managen van uw praktijk en opbouwen van een succesvolle huisartsenpraktijk.

  place Soest
  add 31.0 punten
  euro_symbol € 1,290.00
  access_time 09:00 - 19:00

  * Prijs: € WDH-lid en/of LHV-lid € 1290,00 Niet WDH-lid en/of LHV-lid € 1550,00 Het diner en de hotelovernachting van donderdag 30 januari op vrijdag 31 januari zijn inbegrepen.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  30-01-2020 t/m 23-04-2020 09:00 - 19:00 Soest
  description

  Omschrijving

  PROFclass is opgebouwd uit twee modules die afzonderlijk aangeboden worden.

  Het opbouwen van de eigen praktijk staat in deze eerste module centraal. In de tweede module is het samenwerken in de wijk het leidende thema


  INHOUD WORKSHOP

  De PROFclass sluit aan op de bekende LHV-cursussen Praktijkmanagement en Praktijkstart. Deze twee cursussen zijn vooral gericht op kennisoverdracht. De PROFclass gaat een stap verder en is gericht op het toepassen van verworven kennis in de praktijk. Actief aan de slag dus! U bent ook van harte welkom als u al wat langer bent gevestigd en uw management- en organisatievaardigheden wilt verdiepen en verbreden.


  De eigen praktijk centraal

  In PROFclass module 1 (4 onderwijsdagen) staat de eigen praktijk centraal. U werkt gedurende deze module aan uw eigen ondernemingsplan. Aan het eind van de module heeft u een praktisch ondernemingsplan, uw eigen 'spoorboekje' bij uw praktijkstart. In module 1 komen naast een praktijkvisie, ondernemingsplan/jaarplannen en analyse van de praktijkpopulatie ook de praktijkorganisatie en kwaliteitsbeleid aan bod. U leert over medisch leiderschap in de eigen praktijk, personeelsbeleid en de financiële en juridische kanten van praktijkstart en praktijkvoering (de inkomsten en uitgaven van een huisartsenpraktijk, jaarrekening, begroting en risicoanalyse en het calculeren van investeringen bij introductie nieuw zorgproduct). In de eerste module van de PROFclass gebruiken we een serious game, ontwikkeld door het NIVEL. Met deze game oefent u op basis van scenario's in een levensechte, uitdagende maar veilige leeromgeving in strategisch management.

  U krijgt voorbereidingsopdrachten voor elke onderwijsdag en toepassingsopdrachten na afloop daarvan. Deze voorbereidings- en toepassingsopdrachten worden uitgevoerd in de praktijk. U kunt op deze manier de verworven kennis en vaardigheden direct toepassen.


  Een oud-cursist over de PROFclass module 1:

  "De PROFclass is inspirerend en motiverend. De opleiding biedt een mooie kans om je, samen met collega's, op een toegankelijke manier te verdiepen in de verschillende aspecten van het leidinggeven aan een huisartsenpraktijk. De PROFclass haalt de ondernemer in je naar boven!"

  list

  Programma

  30 januari 2020: Visie en praktijk           9.00 – 19.00 uur (na afloop diner en overnachting*)

  31 januari 2020: Personeelsbeleid        9.00 – 17.00 uur

  12 maart 2020:   Financiën                   9.00 – 19.00 uur

  23 april 2020:   Kwaliteit en fiscaal       9.00 – 19.00 uur

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Module 1 heeft u onder andere te bieden:

  • benodigde kennis en vaardigheden voor het managen in de huisartspraktijk
  • de benodigde kennis en vaardigheden voor een succesvolle praktijkstart
  • een persoonlijke visie op de huisartspraktijk
  • persoonlijk leiderschap om succesvol leiding te geven aan een praktijkteam
  • een ondernemingsplan voor de praktijk
  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland IA06-170
  mail_outline gaia@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN SOEST AMERSFOORT

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  keyboard_arrow_up