Deze cursus is verlopen

PROFclass Module 1 - 2020

PROFclass Post-specialistische opleiding voor huisarts in praktijkmanagement, regie voeren en ondernemen Herkent u dit: u voelt zich een prima huisarts maar mist een aantal vaardigheden hoe u uw praktijk moet managen? U bent onlangs gestart met een praktijk of overweegt u op korte termijn een praktijkstart? PROFclass begeleidt u stap voor stap bij het managen van uw praktijk en opbouwen van een succesvolle huisartsenpraktijk.

1290
31 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1290
Opmerking :WDH-lid en/of LHV-lid € 1290,00 Niet WDH-lid en/of LHV-lid € 1550,00 Het diner en de hotelovernachting van donderdag 30 januari op vrijdag 31 januari zijn inbegrepen.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
14 Sep 2019
29 Feb 2020
31 Punten
ABC1
Huisarts
14 Sep 2019
29 Feb 2020
31 Punten
ABC1
Physician Assistant
14 Sep 2019
29 Feb 2020
31 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
14 Sep 2019
29 Feb 2020
31 Punten
ABC1

Competenties

Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 40 %
Organisatie en financiering 40 %
Omschrijving

Omschrijving

PROFclass is opgebouwd uit twee modules die afzonderlijk aangeboden worden.

Het opbouwen van de eigen praktijk staat in deze eerste module centraal. In de tweede module is het samenwerken in de wijk het leidende thema


INHOUD WORKSHOP

De PROFclass sluit aan op de bekende LHV-cursussen Praktijkmanagement en Praktijkstart. Deze twee cursussen zijn vooral gericht op kennisoverdracht. De PROFclass gaat een stap verder en is gericht op het toepassen van verworven kennis in de praktijk. Actief aan de slag dus! U bent ook van harte welkom als u al wat langer bent gevestigd en uw management- en organisatievaardigheden wilt verdiepen en verbreden.


De eigen praktijk centraal

In PROFclass module 1 (4 onderwijsdagen) staat de eigen praktijk centraal. U werkt gedurende deze module aan uw eigen ondernemingsplan. Aan het eind van de module heeft u een praktisch ondernemingsplan, uw eigen 'spoorboekje' bij uw praktijkstart. In module 1 komen naast een praktijkvisie, ondernemingsplan/jaarplannen en analyse van de praktijkpopulatie ook de praktijkorganisatie en kwaliteitsbeleid aan bod. U leert over medisch leiderschap in de eigen praktijk, personeelsbeleid en de financiële en juridische kanten van praktijkstart en praktijkvoering (de inkomsten en uitgaven van een huisartsenpraktijk, jaarrekening, begroting en risicoanalyse en het calculeren van investeringen bij introductie nieuw zorgproduct). In de eerste module van de PROFclass gebruiken we een serious game, ontwikkeld door het NIVEL. Met deze game oefent u op basis van scenario's in een levensechte, uitdagende maar veilige leeromgeving in strategisch management.

U krijgt voorbereidingsopdrachten voor elke onderwijsdag en toepassingsopdrachten na afloop daarvan. Deze voorbereidings- en toepassingsopdrachten worden uitgevoerd in de praktijk. U kunt op deze manier de verworven kennis en vaardigheden direct toepassen.


Een oud-cursist over de PROFclass module 1:

"De PROFclass is inspirerend en motiverend. De opleiding biedt een mooie kans om je, samen met collega's, op een toegankelijke manier te verdiepen in de verschillende aspecten van het leidinggeven aan een huisartsenpraktijk. De PROFclass haalt de ondernemer in je naar boven!"

Inleiding

PROFclass Post-specialistische opleiding voor huisarts in praktijkmanagement, regie voeren en ondernemen

Herkent u dit: u voelt zich een prima huisarts maar mist een aantal vaardigheden hoe u uw praktijk moet managen? U bent onlangs gestart met een praktijk of overweegt u op korte termijn een praktijkstart?

PROFclass begeleidt u stap voor stap bij het managen van uw praktijk en opbouwen van een succesvolle huisartsenpraktijk.

Programma

30 januari 2020: Visie en praktijk           9.00 – 19.00 uur (na afloop diner en overnachting*)

31 januari 2020: Personeelsbeleid        9.00 – 17.00 uur

12 maart 2020:   Financiën                   9.00 – 19.00 uur

23 april 2020:   Kwaliteit en fiscaal       9.00 – 19.00 uur

Leerdoelen

Module 1 heeft u onder andere te bieden:

  • benodigde kennis en vaardigheden voor het managen in de huisartspraktijk
  • de benodigde kennis en vaardigheden voor een succesvolle praktijkstart
  • een persoonlijke visie op de huisartspraktijk
  • persoonlijk leiderschap om succesvol leiding te geven aan een praktijkteam
  • een ondernemingsplan voor de praktijk

Federatie WDH Midden-Nederland

info@wdhmn.nl
61, Dalplein, Soest, 3762BN