Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Sportgeneeskunde: VSG Thema avond 'ze zeggen dat ik geen meid ben'

  ‘Ze zeggen dat ik geen meid ben’.

  Sportmedische dilemma’s over vrouwen en testosteron: eerlijke sport of stigmatisering en discriminatie?

  place Bilthoven
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 35.00
  access_time 19:00 - 22:00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  05-11-2019 19:00 - 22:00 Bilthoven
  description

  Omschrijving

  Tijdens deze avond krijgen deelnemers door middel van een plenaire voordracht inzicht in de medische achtergronden van Disorders of Sex Development, testosteronhuishouding bij vrouwen en in de factoren die het verschil in prestatievermogen tussen mannen en vrouwen bepalen. Deelnemers krijgen inzicht in de problemen waar transgenders mee te maken krijgen als zij aan topsport doen. Door middel van een socratische dialoog worden de deelnemers uitgenodigd om te onderzoeken wat de onderliggende waarden zijn die in het geding zijn als sportethiek (regelgeving omtrent testosteronwaarden bij vrouwen) botst met sportmedische ethiek, waarbij artsen zich in hun handelen baseren op principes als autonomie, weldoen en niet schaden.

  De organisatie van deze avond is uitbesteed aan de SOS. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de SOS tel. 030-225 22 90.

  list

  Programma

  Tijd:   19.00-22.00 uur

  business

  Organisatie

  business Stichting Opleidingen in de Sportgeneeskunde
  mail_outline sos@sportgeneeskunde.com
  place Professor Bronkhorstlaan 10A 3723 MB BILTHOVEN

  De Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg richt zich onder andere op het ontwikkelen en geven van cursussen en workshops, zoals u vindt in het cursusprogramma. Doel is de kwaliteit van de sportgezondheidszorg te verhogen, waardoor sporters en patiënten een optimale advisering en zorg geboden kan worden.

  keyboard_arrow_up