Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Compagnonscursus Drachten 2019

  De Compagnonscursus is een bekende cursus die in meerdere regio's wordt georganiseerd door specialisten en huisartsen tezamen. De cursus in de regio Drachten is de eerste die werd georganiseerd en heeft een lange traditie. De cursus bestaat uit 3 dagen aaneengesloten bijeenkomsten met huisartsen en medisch specialisten die hetzelfde programma volgen. De cursus vindt plaats op Ameland. Alle deelnemers verblijven alle dagen in hetzelfde hotel en brengen alle dagen gezamenlijk door.

  Het belangrijkste doel van de cursus is het versterken van de samenwerking en stimuleren van afspraken tussen de eerste en tweede lijn.

  place Hollum
  add 13.0 punten
  euro_symbol € 500.00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  25-09-2019 t/m 27-09-2019 Onbekend Hollum
  02-10-2019 t/m 04-10-2019 Onbekend Hollum
  description

  Omschrijving

  Het overstijgende thema is communicatie. Communicatie met specifieke patiĆ«ntengroepen en het gebruik van communicatie middelen in brede zin. Het programma heeft meerdere werkvormen. Een deel is plenair en interactief. Op de donderdag zijn er 3 workshops in kleinere groepen die in carrousel vorm worden doorlopen. Doel hierbij is bewustwording van m.n. persoonlijke aspecten die een rol spelen binnen communicatie en het professionele gedrag te verbeteren: invloed van lichaamstaal, emoties en stemgebruik. Communicatie tussen huisarts, specialist en patiĆ«nt is een thema dat in de hele cursus centraal staat. 

  Een groot aantal diverse onderwerpen komen aan bod in de 5-minuten presentaties waarin in het kort nieuwe ontwikkelingen of bijzondere onderwerpen binnen de vakgebieden in de regio gepresenteerd worden. Communicatiemiddelen en ICT volgt daarna. Een ander thema is lifestylegeneeskunde en de ontwikkelingen daarin.

  We sluiten af met een analyse over ons brein, hoe dat reageert in sommige situaties. Non verbale communicatie, bewustwording van eigen signalen en van de ander spelen een rol en leren ons aan te passen en te kunnen veranderen. Emotionele intelligentie.

  Er is ruimte voor een sociaal programma, voornamelijk sportief in de buitenlucht en gezamenlijke maaltijden. De opkomst voor deze cursus is bij traditie hoog (ca. 90%) (130 artsen). De cursus wordt 2 keer gegeven zodat iedereen in de gelegenheid is deel te nemen.

  business

  Organisatie

  business Doktersacademie Friesland BV IA06-350
  mail_outline accreditatie@doktersacademie.nl
  place K.R. Poststraat 70-72 8441 ER Heerenveen
  keyboard_arrow_up