Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online 'Prostaatcarcinoom: beloop en behandeling', cursus voor apothekers

  Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen: 10% van de mannen krijgt deze ziekte voor hun tachtigste levensjaar. Vanaf het vijftigste levensjaar neemt de incidentie toe.

  In 2018 is bij ruim 12.000 mannen een prostaatcarcinoom gediagnosticeerd. Dat komt overeen met ruim 20% van alle nieuw ontdekte kankers bij mannen. Naar verwachting zal dit aantal toenemen tot ongeveer 17.000 in 2020. De toenemende vergrijzing, groei van bevolkingsaantallen en vroege opsporing dragen hieraan bij.

  Vrijwel alle mannen krijgen, mits ze oud genoeg worden, uiteindelijk te maken met prostaatkanker. De meeste mannen bij wie via een biopsie prostaatkanker is aangetoond, hebben hier geen last van. Klachten die kunnen samenhangen met prostaatkanker worden vaak niet, of pas is een vergevorderd stadium (als gevolg van metastasering naar botten of lymfeklieren), opgemerkt. Uit post mortem secties is gebleken dat van alle mannen tussen 50 en 60 jaar, 10 tot 30% prostaatkanker heeft. Bij mannen tussen 70 en 80 jaar is dit zelfs 50 tot 70%.

  In deze cursus wordt de epidemiologie, de diverse stadia en de bijbehorende behandeling van het prostaatcarcinoom besproken. Eerst komt de fysiologie van de prostaat aan bod.

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € per abonnement

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  16-07-2020 t/m 31-12-2020 Onbekend Online
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • kent u de fysiologie van de prostaat
  • kent u de epidemiologie en risicofactoren van het prostaatcarcinoom
  • kunt u de dilemma‚Äôs benoemen met betrekking tot vroegdiagnostiek van het prostaatcarcinoom
  • kent u de verschillende stadia van het prostaatcarcinoom en de bijbehorende behandelingen
  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up