Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Starten met stoppen (roken) - basiscursus

  Deze cursus, ontwikkeld door het NHG en de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) samen met STIVORO, wordt aangeboden door DOKh en is gericht op huisartsen en praktijk-ondersteuners en -assistenten, apart of gezamenlijk. Het liefst in koppels, zodat het geleerde in de eigen praktijk kan worden toegepast.

  place Uitgeest
  add 7.0 punten
  euro_symbol € 340.00
  access_time 09:00 - 17:00

  * Prijs: € Nascholingskosten abonnée DOKh (factuur): € 340,00 Nascholingskosten niet abonnée DOKh (factuur): € 450,00 Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  22-11-2019 09:00 - 17:00 Uitgeest
  description

  Omschrijving

  Aan de orde komen:

  • de achtergronden van tabaksverslaving;
  • aspecten van motivatie en motiveren;
  • begeleiding bij gedragsverandering;
  • technieken van motiverende gespreksvoering;
  • praktijkorganisatie: keuzes en consequenties.

  Het onderwerp vraagt om actieve deelname. Er wordt zowel plenair gewerkt als in kleine groepen. Aan de hand van filmfragmenten wordt geoefend met technieken van motiverende gespreksvoering. Ook wordt ingegaan op de benodigde randvoorwaarden en werkafspraken in de praktijk.


  De cursus 'Starten met stoppen' is erkend binnen het Kwaliteitsregister Stop met Roken. Dit kwaliteitsregister is ontwikkeld door het Partnership Stop met Roken, een samenwerkingsverband uit het gezondheidszorgveld. Het is gebaseerd op de Zorgmodule Stoppen met Roken waarin de norm voor goede zorg bij stoppen met roken is beschreven. Professionals die bekwaam zijn in het geven van intensieve begeleiding bij het stoppen met roken kunnen zich registreren in het kwaliteitsregister.


  Een combinatie van gedragsmatige en farmacologische ondersteuning levert een grotere succeskans om te stoppen met roken. Deze door de zorgverzekeraar vergoede ondersteuning wordt verleend door de huisarts en de praktijkondersteuner, binnen een daarop toegesneden efficiënte praktijkorganisatie. Zij maken daartoe gebruik van technieken uit de 'Motiverende Gespreksvoering'.

  list

  Programma

  08.30 uur Ontvangst met koffie en thee

  09.00 uur Start cursus

  12.30 uur Lunch

  16.30 uur Afsluiting

  business

  Organisatie

  business Stichting DOKh
  mail_outline irietbroek@dokh.nl
  place Robijnstraat 6 1812 RB ALKMAAR
  keyboard_arrow_up