Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • THEMA-AVOND ‘Leren van de doden’ door Frank van de Goot

  Op donderdag 3 oktober neemt gastspreker Frank van de Goot, voormalig patholoog en bekend van het WNL-programma ‘Doden liegen niet’ je mee in het thema ‘leren van de doden’ en de huidige situatie in Nederland rondom het verrichten van sectie.

  place Houten
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 87.50
  access_time 19:00 - 21:30

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  03-10-2019 19:00 - 21:30 Houten
  description

  Omschrijving

  Van de 150.000 overlijdensgevallen per jaar in Nederland wordt op circa 3.000 sectie verricht, waarvan 250 tot 300 gerechtelijke secties. “Dit betekent dat we van 98% niet precies weten wat de doodsoorzaak is en uit verschillende studies blijkt dat er in 20% van de gevallen een foutieve oorzaak wordt vermeld”, aldus Frank van de Goot. Frank steekt zijn mening niet onder stoelen of banken en vindt dat hierin verandering moet komen. Hij pleit ervoor dat er veel meer obducties komen zodat er vaker een juiste doodsoorzaak gesteld kan worden. Nabestaanden hebben immers het recht om te weten wat de daadwerkelijke doodsoorzaak is van hun dierbaren. Frank zet zijn standpunt graag uiteen in een speciaal georganiseerde thema-avond bij OSG in Houten.

  list

  Programma

  18.30: Ontvangst (voor een broodje wordt gezorgd!)

  19.00: Start thema-avond

  20.00: Pauze 

  21.30: Einde

  business

  Organisatie

  business Opleidingsinstituut Spoedeisende Geneeskunde
  mail_outline info@jouwzorgopleider.nl
  place Ringveste 7 A 3992 DD HOUTEN

  OSG biedt diverse cursussen en opleidingen aan voor hoofdzakelijk medische beroepsgroepen. Tot de klanten van OSG mogen, naast individuele cursisten, ook vele (academische) ziekenhuizen gerekend worden. Ook huisartsenpraktijken, huisartsenposten, revalidatiecentra, ambulancediensten en brandweerkorpsen vormen een belangrijke doelgroep van OSG.

  keyboard_arrow_up