• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Interculturele communicatie

  Communiceren met mensen met een migrantenachtergrond is een belangrijk en nog steeds actueel aandachtspunt in de zorg. Over welzijn, ziekte en beperkingen wordt niet in alle culturen hetzelfde gedacht. Welke betekenis geven mensen aan ziekte? Hoe gedraagt een cliënt zich als hij ziek is en welke hulpverlening zoekt hij? Migranten kunnen een heel andere belevingenuiting van ziekte hebben dan westers opgeleide hulpverleners gewend zijn. Wilt u op een open en effectieve wijze in gesprek kunnen met migrantencliënten en/of hun mantelzorgers?

  place Amsterdam
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 124.00
  access_time 19:30 - 21:30

  € Nascholingskosten abonnée DOKh (factuur): € 104,00 Nascholingskosten niet abonnée DOKh (factuur): € 124,00 Indien u kiest voor eenmalige afschrijving van uw cursusgeld, ontvangt u een korting van € 5,00

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  25-03-2020 19:30 - 21:30 Amsterdam
  description

  Omschrijving

  We gaan in op communicatieproblemen door de taalbarrière en verschillen in cultureel bepaalde communicatieregels Onbekendheid met de Nederlandse gezondheidszorg komt aan bod, net als andere opvattingen over ziekten, gezondheid en ziekenzorg. Hoe gaat u om met gebrek aan kennis over het menselijk lichaam, laaggeletterdheid en lage gezondheidsvaardigheden?

  gps_fixed

  Leerdoelen

  1. Communiceren bij een taalbarrière.

  2. Omgaan met verschillende, cultureel bepaalde communicatieregels.

  business

  Organisatie

  business Stichting DOKh
  mail_outline irietbroek@dokh.nl
  place Robijnstraat 6 1812 RB ALKMAAR
  keyboard_arrow_up