Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Gynaecologie voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde

  Als specialist ouderengeneeskunde en huisarts komt u regelmatig voor verschillende vraagstukken te staan. Er is veel aandacht voor buikklachten en oncologie; de gynaecologische klachten worden vaak wat minder belicht. Wat is de beste behandeling bij een afwijking van de vulva, of bij hevig menstrueel bloedverlies of een gynaecologische tumor?

  Tijdens deze cursus gaan we dieper in op verschillende gynaecologische klachten. U leert bepaalde situaties herkennen en met verschillende vraagstukken om te gaan. Na het volgen van de cursus herkent u onder meer het volgende:

  • Afwijkingen van de vulva
  • Buikklachten die passen bij ‘mesh’-problematiek
  • Gynaecologisch tumoren en hun risicofactoren


  place Leiden
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 295.00
  access_time 09:55 - 17:00

  € 295 euro vol tarief 170 euro tarief in opleiding

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  31-10-2019 09:55 - 17:00 Leiden
  description

  Omschrijving

  Toepasbare kennis

  Wat zijn de eerste resultaten van een HPV-vaccinatie? Experts nemen u mee langs de verwachte resultaten. Verder leert u alles over het screeningsprogramma voor cervixcarcinoom in Nederland en het buitenland. Ook wordt uw kennis over anticonceptie en kleine kwalen in de gynaecologie weer opgefrist.

  Na het volgen van de cursus bent u bijgepraat over de behandeling van ovariumcarcinoom. Ook bent u op de hoogte van de diagnostiek en behandeling van complicaties die vroeg in de zwangerschap kunnen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn comorbiditeit, herhaalde miskramen en EUG.

   

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Leer nieuwe vaardigheden

  De cursus is zeer praktisch ingericht. Een belangrijke doelstelling is dat u nieuwe vaardigheden opdoet die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Na de cursus bent u na het bijwonen van de workshops onder andere in staat:

  • Effectieve diagnostiek te doen en voorlichting geven over (de behandeling van) hevig menstrueel bloedverlies
  • Pessarium te plaatsen en advies te geven over de behandeling van prolaps.


  business

  Organisatie

  business Boerhaave Nascholing
  mail_outline boerhaavenascholing@lumc.nl
  place Hippocratespad 21 2333 ZD LEIDEN

  Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.

  keyboard_arrow_up