Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Landelijke studiedag Pijn bij kwetsbare ouderen


  add 5.0 punten
  euro_symbol € 340.00
  access_time 10:00 - 16:15

  * Prijs: € zie korting op website

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  11-12-2019 10:00 - 16:15 Onbekend
  description

  Omschrijving

  In 2030 zijn er naar verwachting vier miljoen 65+ers in Nederland. Onder deze mensen is een grote groep met verhoogde kwetsbaarheid. Deze kwetsbare ouderen hebben vaak diverse chronische aandoeningen met lichamelijke, psychische, communicatieve en/of sociale beperkingen. Pijn, op welke manier dan ook is een groeiend probleem voor deze doelgroep en daar weet u als professional alles vanaf!

  Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op verschillende aspecten van pijn waaronder de anatomie en fysiologie en krijgt u handvatten aangereikt om direct te gebruiken in uw werkpraktijk.


  U ontmoet:

  (Wijk)verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verzorgenden, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, praktijkondersteuners , paramedici en managers in de ouderen-, thuiszorg en chronische zorgen beleidsmakers.

  list

  Programma

  Na deze studiedag:

  - Heeft de deelnemer een actueel beeld over de stand van zaken op het gebied van pijn bij kwetsbare ouderen. Dagvoorzitter Wilco Achterberg is een expert op dit gebied en zal starten met de inleiding plus aanvullende lezing

  - Heeft de deelnemer meer informatie gekregen omtrent de  anatomie en fysiologie van pijn, oftewel: pijn begrijpen
  -Heeft de deelnemer gehoord over ontwikkelingen op het gebied van veroudering van brein en lichaam van de kwetsbare ouderen.

  - Heeft de deelnemer kennis van een nieuw pijnproject waarvoor twee verpleeghuizen inmiddels de multidisciplinaire richtlijn ‘Herkenning en behandeling van pijn bij kwetsbare ouderen’ (Verenso, 2016) hebben geïmplementeerd, in deze lezing zal vooral het voortraject worden besproken en in de middag zal een workshop plaatsvinden over hoe dit project in de praktijk is ervaren.

  - Krijgt de deelnemer inzicht in de psychologische aspecten van pijn en hoe dit pijn kan beïnvloeden en wat de hulpverlener zelf aan kan doen.
  - Krijgt de deelnemer het promotieonderzoek over Pijn bij COPD te horen en kunnen de deelnemers casuïstiek inleveren.

  - Kan de deelnemer te horen over de pijnobservatieschaal: de PAIC 15 en delen zij de eerste ervaringen met dit nieuwe instrument.

  gps_fixed

  Leerdoelen


  business

  Organisatie

  business Leids Congres Bureau
  mail_outline info@leidscongresbureau.nl
  place lammenschansweg, 144 2301 GB Leiden Nederland

  In 1986 organiseerden we ons eerste congres. Dat betekent dat we dit werk inmiddels meer dan dertig jaar doen. Onze eigen congressen en studiedagen richten zich op actuele onderwerpen die interessant zijn voor professionals bij de overheid en in de zorg- en welzijnssector. Geaccrediteerd door de brancheorganisaties en onder leiding van kundige en enthousiaste professionals uit het veld.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up