Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online 'Medicatieveiligheid', cursus voor apothekers

  In deze cursus leert de apotheker over de basis van medicatieboordeling - medicatieveiligheid. Medicatieveiligheid is de laatste jaren steeds meer in de belangstelling komen te staan.

  Belangrijke Nederlandse onderzoeken, zoals de HARM en IPCI-onderzoeken, het rapport HARM-WRESTLING en het pHARM-onderzoek, hebben ertoe geleid dat er steeds meer aandacht is voor problemen samenhangend met geneesmiddelengebruik. In januari 2017 is het Rapport Vervolgonderzoek Medicatieveiligheid gepubliceerd, waarin wordt gekeken naar de huidige stand van zaken van de medicatieveiligheid in Nederland en in hoeverre de adviezen uit de eerdere onderzoeken zijn opgevolgd.

  Het belangrijkste doel van deze cursus is om de cursist vanuit de Nederlandse situatie te laten zien welke acties kunnen worden ondernomen om de medicatieveiligheid te optimaliseren en op basis waarvan deze adviezen tot stand zijn gekomen.

  Alle activiteiten die hierboven zijn opgesomd, zullen in de cursus aan bod komen. Het rapport HARM-WRESTLING staat centraal, waarbij de stand van zaken op dit moment wordt behandeld door stil te staan bij de resultaten van het Eindrapport Vervolgonderzoek Medicatieveiligheid. De START/STOPP-criteria voor geneesmiddelen met mogelijk aangepaste doseringen bij risicogroepen worden ook besproken.

  De theorie van de cursus wordt afgewisseld met praktijkvoorbeelden.


  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € per abonnement

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  16-07-2020 t/m 31-12-2020 Onbekend Online
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Leerdoelen:

  • kunt u het belang van het optimaliseren van medicatieveiligheid benoemen
  • kent u de belangrijkste onderzoeken op het gebied van medicatieveiligheid
  • kent u de belangrijkste aanbevelingen uit het HARM-Wrestling-rapport en het Vervolgonderzoek Medicatieveiligheid
  • kent u de START/STOPP-criteria
  • kent u de rol van de IGJ op het gebied van medicatieveiligheid
  • kent u de achtergrond van de kwaliteitsindicatoren Farmacie
  • kunt u gebruik maken van het portaal voor patiĆ«ntveiligheid/CMR
  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up