• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online ‘Ileus in de palliatieve fase'

  Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing.

  De huisarts heeft regelmatig te maken met patiënten in de palliatief-terminale fase. In de thuissituatie moet hij of zij door uitsluitend te vertrouwen op de anamnese en het lichamelijk onderzoek komen tot een beleid dat palliatie biedt voor de klachten van de patiënt. En dat hij of zij dit beleid ook kan (doen) uitvoeren zonder inzet van middelen en methodieken die in de klinische setting voor handen zijn. Doorslaggevend zijn de eigen kennis en kunde, en die behoren up-to-date te zijn. Dit geldt zeker ook voor zijn of haar kennis over de diagnostiek en het beleid bij een ernstige complicatie zoals een ileus bij een patiënt in de palliatieve fase. Een ileus veroorzaakt ernstige lijdensdruk, zeker bij iemand die al in een matige en kwetsbare conditie verkeert. Snel en accuraat optreden in een dergelijke situatie mag daarom worden verwacht. 

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 599.00

  € Dit zijn de kosten voor een jaarabonnement op het totale cursusaanbod van CME-Online voor de huisarts. Dit abonnement geeft recht op het behalen van 25 accreditatiepunten per jaar.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  16-07-2020 t/m 14-04-2021 Onbekend Online
  description

  Omschrijving

  Deze cursus helpt de huisarts om vragen en problemen op dit gebied op deskundige en effectieve wijze tegemoet te treden. De tekst van deze cursus is gebaseerd op de meest recente VIKC-richtlijn Ileus.

  Deze cursus bestaat uit een module en een eindtoets.

  list

  Programma

  Module 

  Introductie

  Casus

  Prevalentie van een ileus

  Etiologie

  Diagnostiek 

  Beleid 

  Evaluatie

  Literatuur

  Eindtoets

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • hebt u kennis over de prevalentie van een ileus;
  • kunt u een ileus diagnosticeren;
  • kunt u inschatten in hoeverre en op welke wijze deze complicatie belastend is voor een patiënt in de laatste levensfase;
  • kunt u een symptoomverlichtend beleid voeren bij een patiënt met een ileus;
  • kunt u de patiënt, diens naasten en de leden van het thuiszorgteam informeren over de oorzaak en gevolgen van een ileus en over de achtergronden van het ingestelde beleid.


  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up