• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Burn-out

  Vanwege de grote belangstelling herhalen we dit najaar de nascholing Burn-out preventie in het lieflijke Toscane in hotel Poggio dei Medici. Een heerlijk hotel (op de golfbaan) en met comfortabel ingerichte kamers in Toscaanse stijl.

  U verblijft in dit hotel 4 nachten op basis van half pension en tijdens de 3 cursusdagen is ook lunch inbegrepen. (woensdag, donderdag en vrijdag) en dit geniet u in één van de sfeervolle restaurants van het hotel.

  Voor deze cursus is 20 uur accreditatie toegekend bij ABC1. Dit is inclusief een verplichte terugkom-middag (5 uur) Nederland. Er is plaats voor maximaal 14 cursisten.

   Burn-out, dé beroepsziekte van deze tijd. In een artikel in medisch contact (februari 2017) wordt beschreven

  dat heel wat dokters ervaringsdeskundige zijn als het op burn-out aankomt. Ruim 70 procent van de huisartsen rapporteert signalen van overspannenheid bij zichzelf en 15 procent van hen heeft wel eens een burn-out gehad.  

  Dit programma wordt verzorgd door Cees Stegenga, eigenaar/coach bij the Coaching Experience en Door Martijnse, huisarts.

  add 20 punten
  euro_symbol € 1,495.00
  event 28-03-2019 tot 10-01-2020
  access_time 08:00 - 20:00

  € Incl. terugkommiddag

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  28-03-2019 t/m 22-05-2019 08:00 - 20:00 Onbekend
  01-10-2019 t/m 10-01-2020 08:00 - 15:00 Onbekend
  description

  Omschrijving

  Twee gekende deskundigen op het gebied van burn-out, mevrouw Martijnse en de heer Stegenga, verzorgen een 3+1 dagen omvattende nascholing burn-outpreventie.

  De deelnemende huisartsen krijgen inzicht in de factoren die -uiteindelijk- tot een burn-out leiden, maar ook het instrumentarium aangereikt om dit juist te voorkomen.

  Het bewustwordingsproces -herkennen van de symptomen, inclusief oefeningen om (fysieke) effecten van stress te identificeren- omvat de eerste dag.

  Op dag twee worden effecten van een (naderende) burn-out meer persoonsgericht, behandeld en voorzien van eerste aanzetten tot gedragsverandering.

  Dag drie wordt geheel besteed aan het tijdig herkennen van signalen van belasting (het burn-outrecept), het concretiseren van de gewenste verandering en het internaliseren (borgen) van de instrumenten, die daarbij als gekende succesfactoren een cruciale rol spelen: organiseren van support (buddy), meditatie, versterking van veerkracht/vitaliteit. 

  Dag 4, de terugkomdag, omvat zowel zelfconfrontatie (de stressmonitor en het persoonlijke stressniveau) als oefeningen waarmee individueel en buddy-gekoppeld concrete stappen worden gezet ter voorkoming van een (dreigende) burn-out.      

  business

  Organisatie

  business Stichting Docendo Orbis
  mail_outline info@docendoorbis.nl
  place Prins Hendrikstraat 22 4835 PP Breda
  keyboard_arrow_up