• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online Palliatieve sedatie

  Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing.

  In de laatste dagen voor het overlijden van een patiënt kunt u tot de conclusie komen dat er een indicatie voor continue palliatieve sedatie bestaat. Ook kan het voorkomen dat, ondanks adequate symptoomverlichting, de patiënt en/of diens familie vraagt om palliatieve sedatie. Wanneer bestaat er nu een indicatie voor palliatieve sedatie? Wat voor soorten palliatieve sedatie bestaan er? Hoe voer je continue palliatieve sedatie zorgvuldig uit?

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 599.00

  € Een abonnement op het cursuspakket van CME-Online voor de huisarts. Hiermee zijn per jaar 25 punten te behalen.

  description

  Omschrijving

  De arts die de inhoud van deze cursus beheerst, is in staat om adequaat te handelen rondom palliatieve sedatie. Deze cursus bestaat uit een module en een eindtoets.

  drs. F. Horstink

  Drs. Franca Horstink-Wortel (1971) studeerde vanaf 1989 geneeskunde in Groningen waarna zij haar coschappen liep aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Vervolgens was zij korte tijd werkzaam binnen de jeugdgezondheidszorg gevolgd door de functie van arts-assistent longgeneeskunde in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen. Tijdens de huisartsenopleiding koos zij ervoor om over te stappen naar de specialisatie verpleeghuisgeneeskunde, die zij volgde aan de VU. Sindsdien werkt zij in zowel de intra- als extramurale ouderenzorg waarbij zij steeds meer belangstelling kreeg voor de palliatieve zorg. Zij kreeg de mogelijkheid om de kaderopleiding palliatieve zorg te doen en werkt sinds geruime tijd als medisch consulent in twee palliatieve consultatieteams. Daarnaast geeft Franca met veel plezier onderwijs in de palliatieve zorg.

  dr. S.J. Swart

  Dr. S.J. (Siebe) Swart is specialist ouderengeneeskunde bij de Swinhovegroep in Zwijndecht en stafdocent voor de kaderopleiding palliatieve zorg bij Gerion, Amsterdam.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • kunt u de verschillende soorten palliatieve sedatie benoemen;
  • kunt u uitleggen wat onder de verschillende soorten palliatieve sedatie verstaan wordt;
  • kunt u de indicatie stellen voor het starten van een continue palliatieve sedatie;
  • weet u met welke medicatie u een continue palliatieve sedatie kunt uitvoeren;
  • weet u hoe en wanneer u evalueert tijdens een traject van continue sedatie;
  • heeft u handvatten voor wat er rondom een traject van palliatieve sedatie komt kijken;
  • heeft u handvatten in het gesprek met patiënt en familie wanneer het over sedatie gaat.


  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40. 3528 AJ Utrecht

  Het cursusaanbod bestaat uit een groot aantal actuele cursussen die aansluiten op de praktijk, gemaakt door gerenommeerde auteurs. Alles online, beschikbaar waar en wanneer u maar wilt. CME-Online is onderdeel van E-WISE Nederland dat de nascholing verzorgt van al meer dan 50.000 professionals.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up