Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Online nascholing: De rol van ICS bij COPD behandeling

  De visie op het gebruik van ICS bij COPD is aan het veranderen; de meest recente NHG en GOLD richtlijnen adviseren het gebruik van ICS alleen voor een beperkte groep COPD patiënten 1,2. 

  Hoe evalueert u de voor- en nadelen van ICS gebruik voor uw COPD-patiënten? De keuze om een ICS wel of niet voor te schrijven, of het gebruik ervan te stoppen, kan best lastig zijn.

  In deze module gaan we door middel van vragen, casuïstiek en gerichte feedback in op de huidige inzichten rondom ICS gebruik bij COPD volgens de NHG standaard COPD en de vernieuwde GOLD richtlijn en wat deze kunnen betekenen voor uw patiënten 1,2.

  Referentie:

  1.      Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease. Global Strategy for the Diagnosis, Management, and Prevention of Chronic Obstructive Pulmonary Disease; Updated 2018.

  2.      Snoeck-Stroband JB, et al. Huisarts Wet 2015;58(4):198-211.

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  description

  Omschrijving

  Doet u voor het eerst een online activiteit van Boehringer Ingelheim, maak dan een account aan. Vul uw gegevens in, en volg direct de nascholing!

  Deelname is gratis. Na afloop wordt uw deelname aangemeld bij GAIA.

  list

  Programma

  1 uur ICS gebruik bij COPD volgens de NHG standaard en GOLD richtlijn

  business

  Organisatie

  business Boehringer Ingelheim BV
  mail_outline MedClass.ALK@boehringer-ingelheim.com
  place Comeniusstraat 6 1817 MS Alkmaar

  Het doel van het onderzoeksgerichte farmaceutische bedrijf Boehringer Ingelheim is het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van leven van patiënten. De focus ligt op ziekten waarvoor tot op heden nog geen bevredigende behandelingsopties bestaan. Het bedrijf concentreert zich daarom op de ontwikkeling van innovatieve therapieën die het leven van patiënten kunnen verlengen.

  keyboard_arrow_up