Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Neurologie en psychiatrie bij de oudere mens 2019

  Op het grensvlak van neurologie en psychiatrie

  Neurologie en psychiatrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens deze editie gaan we daarom samen kijken naar de mogelijkheden voor een integrale aanpak bij een hersenziekte zoals depressie of MS, danwel schizofrenie of epilepsie, van Parkinson of functionele bewegingsstoornissen. Er kunnen uiteraard diverse invalshoeken gekozen worden. Echter, in alle gevallen is sprake van een disfunctionerend brein, met implicaties voor ratio en gevoel, voor ‘motion’ en ‘emotion’. 


  Let op: Het aantal accreditatiepunten is onder voorbehoud, deze worden aangevraagd. Het is precieze aantal is nog onbekend. De kosten en het programma zijn ook nog onbekend.

  place Driebergen-Rijsenburg
  add 7.0 punten
  euro_symbol € 335.00
  access_time 17:00 - 17:00

  € Dit waren de kosten in 2018, voor meer informatie over de kosten in 2019 klik op de 'inschrijven' button.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  10-10-2019 t/m 11-10-2019 17:00 - 17:00 Driebergen-Rijsenburg
  description

  Omschrijving

  De integrale aanpak door neuroloog en psychiater kan verder worden verbeterd. Zij functioneren nog te vaak op eilandjes, zonder elkaar laagdrempelig te betrekken bij de behandeling van deze ziektebeelden. Tijdens de diverse voordrachten wordt daarom verbinding gelegd tussen schizofrenie en inflammatie, tussen Parkinson en psychose, tussen MS en cognitie, en tussen functionele bewegingsstoornissen en verstoorde cerebrale netwerken. In de hoop dat dit zal leiden tot betere samenwerking in de toekomst.

  Binnenkort volgt het volledige programma.

  PS Ook dit jaar weer een boeiende masterclass op donderdagavond.

  list

  Programma

  Overnachten

  Indien gewenst, kunt u een kamer reserveren in de Horst. U dient hiertoe evenals voorgaande jaren rechtstreeks contact op te nemen met de locatie via email receptielandgoeddehorst@debaak.nl of telefoonnummer 0343-556455.

  business

  Organisatie

  business SCEM Conference Services / Education Permanente
  mail_outline scem@scem.nl
  place Kerkstraat 21 4196 AA Tricht

  Expert in leren en verbinden. Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. Dat is SCEM, dat is onze missie. Daar steken we de handen voor uit de mouwen. We ontwikkelen en organiseren (na)scholingsprogramma’s, uiteenlopend van medisch kennisdomein, zorg en welzijn tot mens en recht. Ongeacht de vorm altijd een levendige samenkomst van sprekers, (zorg)professionals, energie en de toekomst. Binnen ons familiebedrijf leeft de passie voor leren, verbinden en inspireren – het is ons met de paplepel ingegeven.

  keyboard_arrow_up