Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Erfelijke diabetes in de Kindergeneeskunde

  Als kinderarts behandelt u veel patiënten met diabetes mellitus. Hierbij gaat het voornamelijk om kinderen met DM1. Vormen van diabetes die minder vaak voorkomen zijn monogenetische vormen: Neonatale DM, MODY (Maturity Onset Diabetes of the Young) en (andere) syndromale vormen van diabetes. De meerderheid van de kinderen met genetisch bevestigde monogenetische diabetes wordt in eerste instantie vaak ten onrechte gediagnosticeerd als DM1 patiënt, of (minder vaak) als DM2 patiënt. De vorm van monogenetische diabetes die veruit het meest voorkomt is MODY.


  Let op: Accreditatie is in aanvraag

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 15.00

  * Prijs: € Deze e-learning wordt u gratis aangeboden door Erfocentrum en The Competence Group. Wij vragen slechts € 15,- voor licentie, administratie kosten en het wegschrijven van uw accreditatiepunt in PE-Online.

  description

  Omschrijving

  In deze cursus leert u aan de hand van casuïstiek meer over GCK MODY (MODY 2), HNF1A MODY (MODY 3) en HNF1B MODY (MODY 5). U leert hoe ze te onderscheiden en het belang van het onderscheiden van deze vormen van diabetes. U krijgt diagnostische handvatten om de verschillende vormen te herkennen. Daarnaast worden andere veelvoorkomende vormen van MODY en (andere) syndromale vormen van diabetes behandeld. De cursus sluit af met een toets en eventuele herkansingen.

  LEERDOEL

  Na afloop van deze cursus kunt u uitleggen wat MODY is, benoemen wat de geschatte prevalentie van MODY is, welke diagnostische en therapeutische middelen u kunt inzetten, en wat de prognoses zijn.

  DOELGROEP

  Kinderartsen.

  DUUR 

  De doorlooptijd van de cursus is ongeveer 1 uur.

  business

  Organisatie

  business The Competence Group
  phone 0302565625
  mail_outline info@huisartspraktijk.nl
  place Lorentzlaan 3 3401 MK IJsselstein

  eHuisartspraktijk biedt praktijkgerichte, geaccrediteerde nascholing in de vorm van e-learning en blended learning. Ideaal voor praktijkmedewerkers die optimale zorg willen combineren met actuele kennis.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up