Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • PRE-HOSPITAL PAEDIATRIC LIFE SUPPORT

  De Pre-Hospital Paediatric Life Support (PHPLS®) cursus heeft als doel het optimaliseren van de spoedeisende hulp bij kinderen gedurende de kritieke fase voor aankomst in het ziekenhuis, of tijdens interhospitaal transport.

  De cursus is in 1998 door de Advanced Life Support Group in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld – die ook de bekende Advanced Paediatric Life Support (APLS®) en Major Incident Management and Medical Support (MIMMS®) cursussen heeft ontwikkeld.

  De cursus volgt evenals de APLS®, European Paediatric Life Support* (EPLS®) en de Newborn Life Support (NLS®) de gestructureerde benadering van het ernstig zieke of zwaargewonde kind, en vormt daarom een belangrijke aanvulling op het bestaande cursusaanbod van de Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen (SHK). Tevens wordt er aandacht besteed aan de opvang van de natte zuigeling.

  place Riel
  add 12.0 punten
  euro_symbol € 850.00

  € Lunches, versnaperingen en het cursusdiner op de eerste dag zijn in het cursusgeld inbegrepen. De cursist dient het benodigde apls-cursusboek zelf aan te schaffen.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  07-02-2019 t/m 08-02-2019 Onbekend Riel
  18-06-2019 t/m 19-06-2019 Onbekend Riel
  19-11-2019 t/m 20-11-2019 Onbekend Riel
  description

  Omschrijving

  Uitvoering:

  De PHPLS® is een intensieve twee-daagse cursus waarbij lezingen, skill stations, interactieve sessies en praktijkoefeningen gebruikt worden als leermiddelen om te komen tot een goede behandeling in de pre-hospitale setting.

  Ter voorbereiding op de cursus dient men het PHPLS® syllabus te bestuderen en een pre-test te maken.

  De cursus wordt afgesloten met een viertal tests: de schriftelijke meerkeuze toets (mcq), Basic Life Support, Airway Management en Scenario.

  Doelgroep:

  Ambulanceverpleegkundigen, ambulance-chauffeurs, huisartsen en artsen die werkzaam zijn bij huisartsenposten, artsen en verpleegkundigen werkzaam bij een Mobiel Medisch Team, artsen en verpleegkundigen betrokken bij het transport van zieke of gewonde kinderen, militaire artsen en verpleegkundigen, alle andere artsen en verpleegkundigen die buiten het ziekenhuis werken met zieke of gewonde kinderen.

  Organisatie:

  Per cursus kunnen maximaal 24 kandidaten geplaatst worden.

  De instructeurs zijn medisch specialisten en paramedici met uitgebreide ervaring op het gebied van acute kindergeneeskunde en merendeels pre-hospitaal werkzaam. Zij zijn bovendien intensief didactisch geschoold.


  business

  Organisatie

  business Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen
  mail_outline laura@sshk.nl
  place Alphenseweg 2H 5133 NE Riel
  keyboard_arrow_up