Deze cursus is verlopen

EKC-basiscursus (NHG)

Deze cursus leidt huisartsen op tot Erkend KwaliteitsConsulent (EKC). Sedert 1 januari 2010 is het voor de accreditering van groepsbijeenkomsten (toetsgroepen, FTO, etc.) verplicht een EKC in de groep te hebben. De toekomstige accreditering van huisartsenpraktijken zal allerlei vragen oproepen naar verbeterplannen in de huisartsenpraktijk. Patiënten, overheid en zorgverzekeraars vragen van huisartsen om zich bezig te houden met kwaliteitsver...

615
13 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 615
Opmerking :exclusief overnachting. Overnachten is mogelijk à € 195,- per overnachting inclusief diner. Op het inschrijfformulier kunt u dit aangeven.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
06 Feb 2019
31 Dec 2020
13 Punten
ABC1
Huisarts
06 Feb 2019
31 Dec 2020
13 Punten
ABC1
Physician Assistant
06 Feb 2019
31 Dec 2020
13 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
06 Feb 2019
31 Dec 2020
13 Punten
ABC1

Competenties

Kennis en wetenschap 30 %
Professionaliteit en kwaliteit 70 %
Omschrijving

Omschrijving

Tot de taak van de Erkend KwaliteitsConsulent wordt gerekend 

Het coördineren van nascholing binnen Hagro, toetsgroep of ander samenwerkingsverband; het coördineren van FTO-bijeenkomsten; het coördineren en bewaken van de implementatie van afspraken binnen de groep en de evaluatie van de resultaten, intermediair zijn tussen huisartsengroep en WDH (dat wil zeggen: de wensen van de groep met betrekking tot deskundigheidsbevordering kenbaar maken bij de WDH en de plannen van de WDH kenbaar maken in de groep). 

Bevoegdheden Erkend KwaliteitsConsulent 

De Erkend KwaliteitsConsulent ziet toe op de kwaliteit van nascholing in huisartsgroepen en vormt hiermee een soort garantie, waardoor de bijeenkomst q.q. geaccrediteerd is.  

OPLEIDING 

De basiscursus beslaat twee achtereenvolgende dagen. De consulenten voor de cursus worden geleverd door NHG/LHV. Tijdens de cursus komen onderwerpen aan de orde als: hoe motiveer ik mijn groep; nieuwe onderwijsideeën; het maken van kwaliteitsplannen. Na de basiscursus zullen er jaarlijkse regionale terugkomdagen georganiseerd worden, waar opgedane ervaringen en nieuwe ontwikkelingen uitgewisseld kunnen worden.

De deelname aan de cursus geeft recht op inschrijving in het register "Erkend Kwaliteits Consulent" van het CHBB als huisarts met een bijzondere bekwaamheid. 

Inleiding

Deze cursus leidt huisartsen op tot Erkend KwaliteitsConsulent (EKC). Sedert 1 januari 2010 is het voor de accreditering van groepsbijeenkomsten (toetsgroepen, FTO, etc.) verplicht een EKC in de groep te hebben. De toekomstige accreditering van huisartsenpraktijken zal allerlei vragen oproepen naar verbeterplannen in de huisartsenpraktijk. Patiënten, overheid en zorgverzekeraars vragen van huisartsen om zich bezig te houden met kwaliteitsverbetering van de gezondheidszorg in de eerste lijn. Nascholing alleen is dan vaak niet voldoende. 


Update: De cursussen in maart en mei zitten vol!

LINKH

info@linkh.nl
2724, Postbus, Amersfoort, 3800GG