Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CASPIR-cursus 31

  COPD up to date behandelen!?

  De CASPIR cursus is een praktische duo-cursus over spirometrie in de eerste lijn. Deze cursus is ontwikkeld door de COPD & Astma Huisartsen Advies Groep (CAHAG). Na het volgen van de geaccrediteerde cursus kunt u en uw personeel COPD patiënten volgens de laatste richtlijnen behandelen. Op veler verzoek organiseert de Federatie WDH Midden Nederland een nieuwe CASPIR cursus voor huisartsen, praktijkondersteuners en praktijkassistenten. Dus mocht het u nog niet gelukt zijn om een plek tijdens een van onze andere cursussen te bemachtigen, dan is dit uw kans.

  place Soest
  add 9.0 punten
  euro_symbol € 525.00
  access_time 18:00 - 22:00

  * Prijs: € Huisarts, praktijkondersteuner of praktijkassistent (WDH-lid) € 525,- per deelnemer Huisarts, praktijkondersteuner of praktijkassistent (geen WDH-lid) € 656,-. Huisartsen Eemland Zorg (HE Zorg) en GO COPD BV vergoeden 50% van de cursuskosten voor praktijken met een contract voor COPD ketenzorg.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  04-11-2019 t/m 03-02-2020 18:00 - 22:00 Soest
  description

  Omschrijving

  FUNCTIONELE CERTIFICERING 

  Afhankelijk van uw functie in het spirometrisch proces (betrokken bij uitvoering versus interpretatie) krijgt u na afloop van de Module 5 een certificaat voor respectievelijk interpretatie en uitvoering of een certificaat voor uitvoering van spirometrie.


  REFRESHER COURSE 

  Het certificaat kan verlengd worden door deelname aan een jaarlijkse terugkerende opfris avond (module 6).

  list

  Programma

  De cursus is opgebouwd uit een aantal aparte modules die samen voor 9 nascholingspunten geaccrediteerd zijn. 

  Module 1: Thuis online bestuderen van Spirometry Fundamentals®

  Module 2: Avond nascholing op locatie (3 uur)

  Programma bevat een verplichte kennistoets, achtergrond longfysiologie, uitvoering spirometrie volgens ATS/ERS richtlijn 2005, inhoud NHG Praktijkwijzer 2008 t.a.v. spirometrie, start interpretatie

  Module 3: Meekijken in een regionaal longfunctie laboratorium (2 uur)

  Module 4: In de praktijk verzamelen van een portfolio met eigen spirometrietesten en beoordeling door longfunctielaborant (1 uur)

  Module 5: Avond nascholing op locatie (3 uur) 

  Bespreking kennistoets, organisatie spirometrie, keuze apparaat, onderhoud en kwaliteitcontroles, bespreken portfolio, casuïstiek, praktijkexamen en afsluitende kennistoets

  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland
  mail_outline info@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN Soest

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up