Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Basiskwalificatie Onderwijs (BKO)

  De Universiteit Maastricht hecht grote waarde aan goed onderwijs en deskundige docenten. Een structurele invoering van BKO geeft professionalisering van docenten een impuls. Docenten optimaliseren in dit opleidingstraject hun bekwaamheden door het ontwikkelen van zes competenties toegespitst op de onderwijspraktijk, te weten:

  • vakinhoudelijk handelen,
  • ontwikkelen van onderwijs,
  • uitvoeren van onderwijs,
  • beoordelen en toetsen van studenten,
  • samenwerken,
  • reflecteren op eigen handelen,

  Deze competenties zijn de leidraad en bepalen de inhoud van het BKO-programma. BKO past binnen de universitaire plannen om een landelijk erkende onderwijskwalificatie te ontwikkelen voor medewerkers van alle faculteiten.

  VOOR WIE IS BKO BEDOELD

  BKO is bedoeld voor alle stafleden met uitvoerende en/of coordinerende onderwijstaken in het geneeskundig, gezondheidswetenschappelijk en moleculair levenswetenschappelijk curriculum.

  Docenten ontwikkelen en verdiepen hun onderwijskundige kennis door deelname aan de BKO. Dit komt de onderwijskwaliteit ten goede en verhoogt het werkplezier van de docent. Hierdoor kan men tevens de persoonlijke ambities op het gebied van onderwijs realiseren.

  place Maastricht
  add 30.0 punten
  euro_symbol € 0.00

  € De Faculty of Health and Medical Life Sciences vergoedt de gemaakte kosten.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  23-01-2019 t/m 15-05-2019 Onbekend Maastricht
  15-05-2019 t/m 09-10-2019 Onbekend Maastricht
  description

  Omschrijving

  Doelgroep

  Alle stafleden met onderwijstaken: docenten, universitair docenten, universitair hoofddocenten, hoogleraren, clinici met onderwijstaken en onderzoekers met onderwijstaken.

  Studiebelasting

  60 uur.

  Werkwijze en Beoordeling

  Er wordt nauw aangesloten bij de onderwijspraktijk. Eigen onderwijservaringen worden kritisch onder de loep genomen en worden vertaalt naar nieuwe inzichten van de eigen onderwijspraktijk. Zo worden de 6 onderwijskundige competenties ontwikkeld en met behulp van bewijsmateriaal vastgelegd in een elektronisch portfolio. Het portfolio is het beoordelingsdocument op basis waarvan de BKO wordt gecertificeerd.

  Landelijke erkenning

  Een toegekende kwalificatie geeft automatisch vrijstelling bij andere universitaire centra als gevolg van de overeenkomst: wederzijdse erkenning BKO, januari 2008 door de VSNU.

   

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Het verkrijgen van een brede oriƫntatie op onderwijs, waarbij onderwijscompetenties worden verbeterd en geoptimaliseerd.

  business

  Organisatie

  business Universiteit Maastricht, O&O
  mail_outline C.Salemans@MaastrichtUniversity.nl
  place Universiteitssingel 60 6229 ER Maastricht
  keyboard_arrow_up