Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Tandheelkunde en mondzorg voor kwetsbare ouderen

  De tandarts gaat over het gebit en de mond en de arts over de rest van het lichaam. Dat is raar alsof het losse onderdelen zijn. Toch is dit vaak de realiteit. De tandheelkunde is niet voor niets een apart vakgebied, met veel specialistische kennis. Ons zorgstelsel is zo ingericht dat de zorg voor beide onderdelen van het menselijk lichaam los van elkaar is ingericht. Zelfs de financiering van mondzorg en tandheelkundige ingrepen is afwijkend van de overige medische zorg. Maar staat de mond dan zo los van de rest van het lichaam? Nee, zeker niet. En er is meer…

  place Nijmegen
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 335.00
  access_time 09:20 - 17:00

  € Het inschrijftarief bedraagt € 335,- voor geregistreerde artsen en verpleegkundig specialisten en € 195,- voor professionals in opleiding.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  07-06-2019 09:20 - 17:00 Nijmegen
  description

  Omschrijving

  De cursus is opgebouwd uit 2 delen en een interactieve borrel:

  Een ochtend met een aantal plenaire sessies en een middag met een carrousel langs praktische en interactieve workshops. Tijdens de forumdiscussie gaan we in op de problemen bij het inrichten van goede

  tandheelkundige zorg en dagelijkse mondverzorging voor kwetsbare ouderen. Afhankelijk van de organisatie van mondzorg in uw werksetting loopt u tegen knelpunten aan. Tijdens de interactieve borrel hopen we

  praktische ondersteuning te bieden voor de meest voorkomende uitdagingen. U komt thuis met inspiratie en handreikingen voor uw praktijk.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • Weet u bij welke medicamenten u grote effecten op de mondgezondheid kunt verwachten.

  • Weet u bij welke ziektebeelden u extra alert moet zijn op interactie tussen somatische en psychische problemen en mondgezondheid.

  • Bent u zich bewust van de impact van de droge mond op de levenskwaliteit en mondfunctie.

  • Hebt u praktische aanknopingspunten voor oplossingen voor een aantal veel voorkomende -, mondzorg- en mondverzorgingsproblemen.

  • Kunt u aan de hand van een foto overleggen met een tandarts uit uw netwerk.

  business

  Organisatie

  business Radboudumc Health Academy
  )
  phone 0243611111
  mail_outline continueprofessioneleontwikkeling.rha@radboudumc.nl
  place Geert Grooteplein 21, route 87 6525 EZ Nijmegen NL

  De Radboudumc Health Academy heeft een divers opleidingsaanbod voor verschillende doelgroepen: van paramedici tot verpleegkundigen en van artsen tot onderzoekers. Binnen de Radboudumc Health Academy komen professionals al tijdens de opleiding met elkaar in contact en worden vanuit één gedachte opgeleid. We geloven in continue professionele ontwikkeling van zorgprofessionals en daar hoort een leven lang leren bij om patiënten dagelijks de beste zorg te kunnen bieden.

  keyboard_arrow_up