Surveillance in de infectieziektebestrijding

Om infectieziekten te bestrijden moeten er op tijd acties kunnen worden genomen. Deze acties zijn gebaseerd op gegevens die zijn verzameld en geanalyseerd. Er zijn hiervoor veel verschillende surveillancesystemen. Wil jij kennis maken met deze systemen? En leren hoe deze informatie kan leiden tot interventies? Doe dan deze driedaagse module. Doelgroep Voor artsen werkzaam in de infectieziektebestrijding. Daarnaast is de module ook interessant...

1125
18 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 1125

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
18 Punten
ABC1
Huisarts
18 Punten
ABC1
Physician Assistant
18 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
18 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 60 %
Omschrijving

Omschrijving

Deze module is onderdeel van de medische vervolgopleiding Maatschappij & gezondheid (M&G) 1e fase. Je kunt deze module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

In deze module besteden we aandacht aan surveillancesystemen op nationaal en internationaal niveau. Ook bespreken we hoe deze systemen worden gebruikt en hoe de kwaliteit kan worden beoordeeld. Hierbij gaan we onder andere in op laboratoriumsurveillance, symptoomsurveillance en modellering.

Ten slotte leer je hoe je deze informatie op het niveau van de GGD-regio kunt gebruiken en hoe de regionale surveillance eruit kan zien.

Inleiding

Om infectieziekten te bestrijden moeten er op tijd acties kunnen worden genomen. Deze acties zijn gebaseerd op gegevens die zijn verzameld en geanalyseerd. Er zijn hiervoor veel verschillende surveillancesystemen. Wil jij kennis maken met deze systemen? En leren hoe deze informatie kan leiden tot interventies? Doe dan deze driedaagse module.

Doelgroep

Voor artsen werkzaam in de infectieziektebestrijding. Daarnaast is de module ook interessant voor andere professionals met affiniteit met infectieziektebestrijding.

Leerdoelen

Na afloop van de driedaagse module:

  • ken je de belangrijkste nationale en internationale surveillancesystemen.
  • kun je uitleggen hoe deze systemen gebruikt worden om tot een interventie over te gaan.
  • ken je de criteria voor een goed surveillancesysteem.
  • kun je op beginnend niveau de kwaliteit van een surveillance systeem beoordelen.
  • kun je benoemen welke rol surveillance speelt of zou kunnen spelen op het niveau van de GGD.
  • kun je in grote lijnen beschrijven hoe modellering gebruikt kan worden binnen de surveillance van infectieziekten en heb je met de berekeningen geoefend.

NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health)

info@nspoh.com
11, Churchilllaan, etage, Utrecht, 3527GV