Surveillance in de infectieziektebestrijding
Om infectieziekten te bestrijden moeten er op tijd acties kunnen worden genomen. Deze acties zijn gebaseerd op gegevens die zijn verzameld en geanalyseerd. Er zijn hiervoor veel verschillende surveillancesystemen. Wil jij kennis maken met deze systemen? En leren hoe deze informatie kan leiden tot interventies? Doe dan deze driedaagse module.
Doelgroep
Voor artsen werkzaam in de infectieziektebestrijding. Daarnaast is de module ook interessant voor andere professionals met affiniteit met infectieziektebestrijding.
Datum & locatie
Datum | Tijd | Locatie |
---|---|---|
27-03-2019 t/m 16-04-2019 | 09:30 - 16:30 | Utrecht |
Omschrijving
Deze module is onderdeel van de medische vervolgopleiding Maatschappij & gezondheid (M&G) 1e fase. Je kunt deze module ook volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.
In deze module besteden we aandacht aan surveillancesystemen op nationaal en internationaal niveau. Ook bespreken we hoe deze systemen worden gebruikt en hoe de kwaliteit kan worden beoordeeld. Hierbij gaan we onder andere in op laboratoriumsurveillance, symptoomsurveillance en modellering.
Ten slotte leer je hoe je deze informatie op het niveau van de GGD-regio kunt gebruiken en hoe de regionale surveillance eruit kan zien.
Leerdoelen
Na afloop van de driedaagse module:
- ken je de belangrijkste nationale en internationale surveillancesystemen.
- kun je uitleggen hoe deze systemen gebruikt worden om tot een interventie over te gaan.
- ken je de criteria voor een goed surveillancesysteem.
- kun je op beginnend niveau de kwaliteit van een surveillance systeem beoordelen.
- kun je benoemen welke rol surveillance speelt of zou kunnen spelen op het niveau van de GGD.
- kun je in grote lijnen beschrijven hoe modellering gebruikt kan worden binnen de surveillance van infectieziekten en heb je met de berekeningen geoefend.
Organisatie
De NSPOH (Netherlands School of Public and Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.