Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • E-learning huiselijk geweld en kindermishandeling: Werken met de meldcode

  Nageschoolde artsen ondernemen vaker actie wanneer een kind in de problemen zit. Augeo, dé online academie over het thema kindermishandeling en huiselijk geweld voor professionals die met kinderen en ouders werken, ontwikkelde samen met LHV en InEen een geaccrediteerde e-learning voor het werken met de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld.

  laptop E-learning
  add 3.0 punten
  euro_symbol € 50.00

  * Prijs: € € 50,- (exclusief btw) € 60,50 (exclusief btw)

  description

  Omschrijving

  Deze cursus is ontwikkeld voor huisartsen op de huisartsenpost of in de huisartsenpraktijk. De cursus gaat over het signaleren van en handelen bij vermoedens van verschillende vormen van huiselijk geweld: kindermishandeling, partnergeweld en ouderenmishandeling. De KNMG meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is daarbij leidraad. Ook leert u over de verplichte kindcheck. De cursus bevat 2 opfrismomenten die u een half jaar en een jaar na het afronden van de cursus automatisch per mail krijgt toegestuurd. 


  Aanvullende cursussen

  Verder biedt Augeo academy korte e-colleges aan op specifieke thema's, waaronder "Communiceren over geweld" om kennis te verdiepen. Daarnaast is de online cursus Huwelijksdwang ontwikkeld. Professionals zoals huisartsen die op de hoogte zijn van deze problematiek, kunnen tijdig signaleren en deze jonge meiden en vrouwen hulp bieden of doorverwijzen naar de juiste instanties. Deze cursus is gratis te volgen en is geaccrediteerd met 2 punten.

  Ook voor uw doktersassistenten heeft Augeo academy een vergelijkbare cursus. Die is toegespitst op de taken die de assistente heeft in met name het oppikken van signaleren en bespreken met huisartsen.

  business

  Organisatie

  business Landelijke Huisartsen Vereniging
  mail_outline academie@lhv.nl
  place Mercatorlaan 1200 3528 BL Utrecht Nederland

  De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) behartigt de belangen van bijna 11.000 huisartsen en huisartsen in opleiding in Nederland en ondersteunt de leden individueel en collectief. Via de LHV Academie biedt de LHV praktische en geaccrediteerde nascholing aan, voor u en uw team. De LHV Academie heeft een zeer uitgebreid aanbod, zowel voor starters als voor ervaren huisartsen en behandelen onderwerpen die u helpen bij uw praktijkvoering en -organisatie. U hoeft bovendien niet ver te reizen, want we verzorgen nascholingen in het hele land, dus ook bij u in de buurt.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up