Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Stoppen met Roken - Basiscursus

  Stoppen met Roken - Basiscursus

  Echt stoppen met roken kan met de juiste hulp.


  Een combinatie van gedragsmatige en farmacologische ondersteuning levert een grotere succeskans. Deze door de zorgverzekeraar vergoede ondersteuning wordt verleend door de huisarts en de praktijkondersteuner, binnen een daarop toegesneden efficiënte praktijkorganisatie. Zij maken daartoe gebruik van technieken uit de 'Motiverende Gespreksvoering'. Het NHG en de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) hebben samen met STIVORO een nascholing ontwikkeld met daarin aandacht voor de verslavende werking van nicotine, motiverende gesprekstechnieken en een efficiënte praktijkorganisatie. 


  De NHG-nascholing 'Starten met Stoppen' is erkend binnen het Kwaliteitsregister Stop met Roken.

  De stoppen-met-roken-scholing van het NHG, voor huisartsen en/of praktijkmedewerkers, is opgenomen in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken. Dit kwaliteitsregister is ontwikkeld door het Partnership Stop met Roken, een samenwerkingsverband uit het gezondheidszorgveld. Het is gebaseerd op de Zorgmodule Stoppen met Roken waarin de norm voor goede zorg bij stoppen met roken is beschreven. Professionals die bekwaam zijn in het geven van intensieve begeleiding bij het stoppen met roken kunnen zich registreren in het kwaliteitsregister. Deze nascholing telt alleen mee voor inschrijven in het kwaliteitsregister.


  add 7.0 punten
  euro_symbol € 345.00
  access_time 13:00 - 21:00

  € Geen NHG en/of WDH-lid € 435,-.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  12-03-2019 13:00 - 21:00 Soest
  27-11-2019 13:00 - 21:00 Soest
  27-02-2020 13:00 - 21:00 Heerenveen
  17-04-2020 13:00 - 21:00 Soest
  gps_fixed

  Leerdoelen

  Aan de orde komen:

  • de achtergronden van tabaksverslaving;
  • aspecten van motivatie en motiveren;
  • begeleiding bij gedragsverandering;
  • technieken van motiverende gespreksvoering;
  • praktijkorganisatie: keuzes en consequenties.
  business

  Organisatie

  business Federatie WDH Midden-Nederland
  mail_outline info@wdhmn.nl
  place Dalplein 61 3762 BN Soest

  Het vormgeven aan een gezamenlijk kwaliteitsbeleid in Midden Nederland en daardoor het bevorderen van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde in de regio. Hiertoe ontwikkelt en organiseert de Federatie programma's voor nascholingen en toetsing. De Federatie beschikt met betrekking tot haar kerntaak, de ontwikkeling van nascholingen, over de instellingsaccreditering afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster1 (ABC1) van de KNMG.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up