Deze cursus is verlopen

Instructeur PBLS Herhaling

Iedereen die een gewone reanimatie cursus (BLS-AED) heeft gevolgd, kan de kennis en vaardigheden ook toepassen op kinderen en eerste hulp verlenen. Om onderwijs te geven in kinderreanimatie dient u een speciale opleiding te volgen voor PBLS-instructeur. In deze opleiding wordt speciale aandacht besteed aan de oorzaken van een hartstilstand bij (jonge) kinderen en de vaardigheden die bij Pediatric Basic Life Support (PBLS) van toepassing zijn...

80
2 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 80

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
2 Punten
ABC1
Huisarts
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 100 %
Omschrijving

Omschrijving

Conform de richtlijnen van de ERC/NRR dient iedere twee jaar de instructeur PBLS een herhalingscursus te volgen teneinde de registratie als instructeur geldig te houden.

 

Inleiding

Iedereen die een gewone reanimatie cursus (BLS-AED) heeft gevolgd, kan de kennis en vaardigheden ook toepassen op kinderen en eerste hulp verlenen.


Om onderwijs te geven in kinderreanimatie dient u een speciale opleiding te volgen voor PBLS-instructeur. In deze opleiding wordt speciale aandacht besteed aan de oorzaken van een hartstilstand bij (jonge) kinderen en de vaardigheden die bij Pediatric Basic Life Support (PBLS) van toepassing zijn. Speciaal voor instructeurs, opgeleid door opleidingsinstituut OSG, is het instructeurs- en cursistenpakket ‘Basale Reanimatie kinderen’ ontwikkeld. Met dit pakket heeft u alles in handen om zelf een cursus te verzorgen. Tijdens de cursus PBLS kunt u dit pakket bekijken. De cursist dient tijdens de cursus een examen af te leggen. Daarnaast wordt de kandidaat-instructeur tijdens de cursus voortdurend geëvalueerd op inzet, gedrag en de omgang met de materialen. Deze evaluatie wordt ook meegenomen in de eindbeoordeling.

Na het positief afsluiten van de opleiding Pediatric Basic Life Support bent u Instructeur Kandidaat. U dient dan nog tweemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur les te geven. Als het tweemaal lesgeven onder begeleiding goed is verlopen wordt u ingeschreven als volledig instructeur. Vanaf dit moment bent u bevoegd om zelfstandig de cursussen volgens de richtlijnen van de NRR te verzorgen.

Programma

De volgende onderwerpen komen in de cursus Pediatric Basic Life Support (PBLS) aan de orde:

  • Definities en pathofysiologie van de circulatie- en ademhalingsstilstand bij kinderen.
  • Diagnostiek en uitvoering van basale reanimatie bij kinderen.
  • Reanimatie in relatie tot verdrinking en onderkoeling.


Leerdoelen

Na het doorlopen van de cursus PBLS is de cursist in staat om:

  • Specifieke (patho-)fysiologie bij kinderen te beschrijven.
  • De essenties in praktisch handelen te benoemen.
  • Onderscheid te maken in handelen, op basis van leeftijdsgroepen.
  • Reanimatiehandelingen toe te passen op jonge en oudere kinderen.
  • Bijzondere reanimatiesituaties te beschrijven en handelend op te treden in geval van verdrinking, eventueel met onderkoeling.

OSG

info@OSG.nl
306346580
7, Ringveste, A, Houten, 3992DD