Deze cursus is verlopen

Instructeur BLS Herhaling

Om als zelfstanding instructeur Basic Life Support (BLS-AED) te kunnen optreden, heeft OSG de opleiding Instructeur Basic Life Support (BLS-AED) ontwikkeld. De cursus Instructeur BLS-AED is gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Om onderwijs te geven in reanimatie, dient u een opleiding te volgen voor BLS-instructeur. In de opleiding Instructeur Basic Life Support bij OSG wordt speciale aandacht besteed aan de oorzaken van...

190
4 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 190

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
4 Punten
ABC1
Huisarts
4 Punten
ABC1
Physician Assistant
4 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
4 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 40 %
Omschrijving

Omschrijving

Conform de richtlijnen van de ERC/NRR dient iedere twee jaar de instructeur BLS en AED een herhalingscursus te volgen teneinde de registratie als instructeur geldig te houden.


Inleiding

Om als zelfstanding instructeur Basic Life Support (BLS-AED) te kunnen optreden, heeft OSG de opleiding Instructeur Basic Life Support (BLS-AED) ontwikkeld. De cursus Instructeur BLS-AED is gecertificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Om onderwijs te geven in reanimatie, dient u een opleiding te volgen voor BLS-instructeur.


In de opleiding Instructeur Basic Life Support bij OSG wordt speciale aandacht besteed aan de oorzaken van een hartstilstand en de vaardigheden die bij Basic Life Support van toepassing zijn. De cursist krijgt voorafgaand aan de cursus een studieopdracht toegestuurd. Deze dient hij of zij voor aanvang van de cursus voor te bereiden. De cursist dient tijdens de cursus Instructeur BLS-AED examens af te leggen, namelijk het Examen Basale Reanimatie volwassenen (theorie en praktijk) en het Examen AED (theorie en praktijk).

De cursus start met een competentietoets. De cursist dient de reanimatievaardigheden conform de richtlijnen van de ERC/NRR te tonen. Daarnaast wordt de kandidaat-instructeur tijdens de cursus Instructeur Basic Life Support voortdurend geëvalueerd op inzet, gedrag en de omgang met materialen. Deze evaluatie wordt meegenomen in de eindbeoordeling. Voor instructeurs EHBO geldt dat het zijn of haar eigen verantwoordelijkheid is om in het bezit te zijn van een geldig diploma Instructeur EHBO. Als bij registratie blijkt dat de cursist niet in het bezit is van een geldig diploma, wordt de cursist niet erkend als instructeur. Er vindt dan geen restitutie van het cursusgeld plaats.

Programma

Competentietoets, voorbeeldles en didactiek staan centraal op het eerste dagdeel van de cursus Instructeur BLS-AED. Verder komen praktijk en scenario’s aan bod en de toetsing van praktijk en theorie. Tijdens het derde dagdeel staan theorie en lesgeven centraal.

Leerdoelen

Na het doorlopen van de cursus is de cursist in staat om:

  • Didactische principes te benoemen;
  • Kernelementen voor theoretische instructie te benoemen;
  • Kernelementen voor praktische instructie te benoemen;
  • De pathosfysiologie van de basale reanimatie volwassenen te benoemen;
  • Basale reanimatie volgens de nieuwste inzichten en richtlijnen uit te voeren;
  • De relatie tussen basale reanimatie en vroegtijdige defibrillatie te benoemen;
  • Te benoemen wanneer een AED moet worden ingezet;
  • De werking van defibrillatie te benoemen;
  • De AED te bedienen en te incorporeren in de basale reanimatie;
  • Voorwaarden en beperkingen van het gebruik van een AED te benoemen;
  • Didactische principes voor het onderwijs in basale reanimatie en AED te benoemen en toe te passen;
  • Instructie en bediening van een AED te verzorgen;
  • Diverse materialen en soorten AED's te benoemen, te bedienen en te demonstreren.

OSG

info@OSG.nl
306346580
7, Ringveste, A, Houten, 3992DD