Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online ‘Palliatieve zorg bij dementie’

  Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing.

  Dat palliatieve zorg ook voordelen biedt bij dementie, is niet bij iedereen bekend. Daarbij verstaan zorgverleners verschillende zaken onder palliatieve zorg – bijvoorbeeld – dat het hetzelfde is als terminale zorg of, in het verpleeghuis, dat iedereen er ‘palliatief is’ waardoor het onderscheid en signaleren van veranderingen in conditie of behoeften wellicht niet steeds aandacht krijgen. Palliatieve zorg bij dementie is echter een sterk anticiperende vorm van dementiezorg. Het is ook anders dan palliatieve zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker, alleen al vanwege de veranderende communicatie met de patiënt, de familie die daarom nog meer rollen krijgt, en het onzekere beloop van de dementie. De belangrijkste domeinen van palliatieve zorg bij dementie zijn echter universeel: het bieden van optimale symptoombehandeling en comfort, en persoonsgerichte zorg waarbij een goede communicatie hoort en het gezamenlijk maken van keuzes. 

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 599.00

  € Dit zijn de kosten voor een jaarabonnement op het totale cursusaanbod van CME-Online voor de huisarts. Dit abonnement geeft recht op het behalen van 25 accreditatiepunten per jaar.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  16-07-2020 t/m 27-09-2020 Onbekend Online
  description

  Omschrijving

  De elementen en werkzaamheid van interventies die geschikt zijn voor verpleeghuizen en die zich richten op deze twee domeinen worden in deze cursus geïllustreerd.

  Deze cursus informeert u over de wetenschappelijke stand van zaken op het gebied van palliatieve zorg bij dementie.

  Deze cursus bestaat uit twee modules en een eindtoets.

  list

  Programma

  Inhoudsopgave

  Module 1

  Introductie

  Palliatieve zorg bij dementie: knelpunten en opvattingen

  Wat is palliatieve zorg bij dementie?

  Belangrijkste domeinen palliatieve zorg bij dementie

  • Domein 2
  • Domein 7

  Misvattingen over palliatieve zorg bij dementie

  Module 2

  Introductie

  Van visie naar praktijk – deel 1

  Van visie naar praktijk – deel 2

  Tot slot

  Evaluatievragen

  Literatuur

  Eindtoets

  gps_fixed

  Leerdoelen


  Na het volgen van deze cursus:

  • kunt u de acht voor de praktijk belangrijkste domeinen van palliatieve zorg bij dementie benoemen;
  • kunt u de verschillen beschrijven tussen palliatieve zorg bij dementie en ‘reguliere’ dementiezorg;
  • kunt u de verschillen beschrijven tussen palliatieve zorg bij dementie en palliatieve zorg bij mensen met kanker;
  • kunt u uitleggen hoe u palliatieve zorg voor verpleeghuisbewoners met dementie in uw organisatie zou kunnen versterken;
  • kunt u een reeks problemen omschrijven die bij verpleeghuisbewoners met dementie veel voorkomen en bedreigend zijn voor comfort en kwaliteit van leven;
  • herkent u de werkzame elementen in verschillende typen interventies die comfort en kwaliteit van leven bevorderen en symptoomlast bij verpleeghuisbewoners met dementie verlagen.


  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up