Deze cursus is verlopen

Nascholingsreis culinair Kaapstad

Culinaire nascholing voor huisartsen, SO, POH en sociaal geneeskundigen naar Kaapstad  Wanneer het in Zuid Afrika hoogzomer is reizen wij naar Somerset-West, op 30 minuten van Kaapstad, voor een nascholing voor tandartsen en mondhygienisten waarvan 2 dagdelen samen met de aanwezige huisartsen worden gevolgd. Door veranderingen in demografie en gevolgen van politieke keuzes zal de populatie ouderen in huisartsenpraktijken de komende...

1795
20 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1795
Opmerking :Voor de volledige kosten (arrangement-prijs) kijkt u op het inschrijfformulier van de aanbieder via de 'inschrijven' button.

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
01 Dec 2018
01 Apr 2021
20 Punten
ABC1
Huisarts
01 Dec 2018
01 Apr 2021
20 Punten
ABC1
Physician Assistant
01 Dec 2018
01 Apr 2021
20 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
01 Dec 2018
01 Apr 2021
20 Punten
ABC1

Competenties

Samenwerken 60 %
Kennis en wetenschap 20 %
Communicatie 20 %
Omschrijving

Omschrijving

U verblijft in het comfortabele hotel lord Charles net buiten Somerset-West op 20 minuten rijden van Stellenbosch en dus een ideale uitvalsbasis voor de wijnhuizen en restaurants in deze wijnstreek.

Het hotel beschikt over een sfeervolle lobby met bar, restaurant en heerlijk buitenzwembad.

In Somerset-West en Stellenbosch zijn uitstekende restaurants en wijnhuizen. 

Een bezoek aan bijv. Kaap de Goede hoop of het Waterfront in Kaapstad is eenvoudig te ondernemen vanuit het hotel.

Op een klein uurtje rijden ligt Franschhoek met leuke winkels, oude kerken en gebouwen en gerenommeerde restaurants.


Ouderenpsychiatrie is een relatief jong subspecialisme binnen het werkgebied van de psychiatrie. Was er binnen de psychiatrie tot de jaren 80 van de vorige eeuw vooral veel aandacht voor degeneratieve ziekten zoals allerlei vormen van dementie, de laatste 20 jaar heeft het onderzoeksgebied zich verruimd en gericht op de diagnostiek en behandeling van stoornissen als de (laat ontstane) depressie, angststoornissen, psychosen en persoonlijkheidsstoornissen. Wat valt er

bijvoorbeeld te zeggen over de oudere die een dergelijke aandoening ontwikkelt? Hoe onderscheidt deze groep zich van de groep ouderen die tot op hoge leeftijd vitaal en zonder psychische problemen blijft? Hoe kunnen deze patiënten zich presenteren in de huisartsenpraktijk? Hoe is de verwevenheid van psychiatrische stoornissen met kwetsbaarheden op lichamelijk, cognitief en sociaal gebied? Een hoe te (be)handelen? In de cursus zal ruime aandacht worden besteed aan de diagnostiek, differentiaal-diagnostiek en behandeling van deze aandoeningen. Wetenschappelijke updates worden afgewisseld met casuïstiek (o.a. op dvd) en er zal interactief geoefend worden met  praktijkvoorbeelden. Ook zal een onderwerp als de organisatie van de zorg (samenwerking intern met de POH’s, extern met GGZ, de specialist ouderengeneeskunde, de casemanagers, wijkteams) voor deze groep ouderen aan bod komen.


Voor dit onderwerp heeft Docendo Orbis Dr. Martin G. Kat, ouderenpsychiater-psychotherapeut bereid gevonden om zijn bijdrage te leveren (zie ook: www.psykat.nl).

Mw. Marian Quelle zal de introductiecursus in mindfulness verzorgen, spreken over PTSS en EMDR en de toepassing ervan toelichten.

Voorzitter Hans Padding, huisarts en hij begeleidt zodat de aansluiting met de dagelijkse praktijk optimaal wordt getoetst. 

Inleiding

Culinaire nascholing voor huisartsen, SO, POH en sociaal geneeskundigen naar Kaapstad 

Wanneer het in Zuid Afrika hoogzomer is reizen wij naar Somerset-West, op 30 minuten van Kaapstad, voor een nascholing voor tandartsen en mondhygienisten waarvan 2 dagdelen samen met de aanwezige huisartsen worden gevolgd.

Door veranderingen in demografie en gevolgen van politieke keuzes zal de populatie ouderen in huisartsenpraktijken de komende jaren gaan stijgen. Zo zullen zij steeds langer in hun eigen woonomgeving blijven. Dit zal ook het gelden voor de kwetsbaren onder hen zoals ouderen met psychische en psychiatrische problematiek. 


Gebruik de kortingscode MEDSCHOL-Kaapstad2020 en krijg €100,- korting op de totaalprijs!

Stichting Docendo Orbis

info@docendoorbis.nl
22, Prins Hendrikstraat, Breda, 4835PP