Jaarplan, begroting en jaarrekening

jaarplanjaarplan opstellenbegrotingjaarrekening

Als bestuurder van een stichting, vereniging of coöperatie is het van belang te weten hoe een meerjarenbegroting en een jaarplan tot stand komen. Maar ook welke informatie deze documenten horen te bevatten. Want een goede begroting draagt bij aan het bereiken van uw doelen.

550
3 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 550
Kortingen
€ 250
Alleen voor leden

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
3 Punten
ABC1
Huisarts
3 Punten
ABC1
Physician Assistant
3 Punten
ABC1
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
3 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
3 Punten
NVvPO

Competenties

Organisatie en financiering 100 %
Omschrijving

In deze cursus leert u hoe de meerjarenbegroting en het jaarplan een maximaal toegevoegde waarde kunnen creëren voor de organisatie waarvan u bestuurder bent. Deze scholing is hiermee een natuurlijk vervolg van de scholing 'Balanslezen voor penningmeesters.


Het maken van een meerjarenbegroting en een jaarplan worden nog vaak gezien als doel op zich. Een goed opgezette meerjarenbegroting, zeker als dat wordt uitgewerkt in een jaarplan, dwingt echter tot nadenken over het komende jaar en de jaren daarna. Ook maakt het de financiële gevolgen van verwachte gebeurtenissen inzichtelijk, wordt sturen en besturen eenvoudiger en is het een middel om het beleid te onderbouwen.


Deze scholing is primair ontwikkeld voor huisarts-bestuurders maar biedt ook interessante vaardigheden voor alle huisartsen. Dus schroom niet om u in te schrijven of een incompany training aan te vragen.




Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL