• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-Online 'Hardloopblessures'

  Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing.

  Mensen lopen al sinds miljoenen jaren hard. Door stabilisatie, kracht en training zijn mensen steeds betere hardlopers geworden. Waar het in de geschiedenis voornamelijk gedaan werd om te overleven (jagen en vluchten) wordt het tegenwoordig vooral gedaan als sport en ontspanning. In Nederland lopen ruim twee miljoen mensen hard. Deze twee miljoen hardlopers worden verdeeld over verschillende disciplines van het hardlopen. Veruit de meeste hardlopers lopen hard op de weg, maar de prestatieloper loopt ook regelmatig op de atletiekbaan. Een steeds grotere populatie hardlopers loopt hard over trails. Deze groep trail-lopers zijn op zoek naar steeds meer uitdaging en lopen vaak wedstrijden in buitenlandse berggebieden.

  In 2014 liepen de ongeveer twee miljoen hardlopers in Nederland 710.000 blessures op, waarvan er 220.000 medisch behandeld werden. Hardlopen is daarmee na veldvoetbal de sport met het grootste aantal blessures. Zelden is de blessure zo acuut en ernstig dat de SEH bezocht wordt. Een groot deel van deze geblesseerde hardlopers meldt zich direct bij de fysiotherapeut, een deel bezoekt eerst de huisarts. De anatomische structuren die de hardloopbelasting op moeten vangen zijn de locaties waar de meeste hardloopblessures voorkomen. Het kniegewricht is de meest voorkomende locatie van hardloopblessures, de achillespees en patellapees hebben de grootste incidentie van tendinopathie bij hardlopers. Deze blessures kunnen zo hardnekkig zijn dat regelmatig het hardlopen voorgoed moet worden beëindigd.

  Deze cursus bestaat uit twee modules en een eindtoets.

  laptop E-learning
  add 2.0 punten
  euro_symbol € 599.00

  € Dit zijn de kosten voor een jaarabonnement op het totale cursusaanbod van CME-Online voor de huisarts. Dit abonnement geeft recht op het behalen van 25 accreditatiepunten per jaar.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  16-07-2020 t/m 20-07-2021 Onbekend Online
  description

  Omschrijving

  Module 1

  Introductie

  Introductiecasus

  Risicofactoren

  Belasting en belastbaarheid

  Overbelasting

  Weefselherstel

  Onderzoek en loopanalyse

  Fysiotherapeutische begeleidingsmogelijkheden

  De meest voorkomende hardloopblessures

  Module 2

  Introductie

  Blessurepreventie en -management

  Krachttraining

  Alternatieve training

  Opbouwen van het hardlopen na een blessure

  Casuïstiek

  Evaluatie

  Literatuur

  Eindtoets

  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het volgen van deze cursus:

  • kunt u de specifieke facetten van hardlopen op het gebied van belasting en belastbaarheid herkennen;
  • kunt u risicofactoren voor het ontstaan van hardloopblessures in kaart brengen;
  • bent u in staat om de meest voorkomende hardloopblessures te diagnosticeren en te behandelen;
  • kunt u beoordelen of er preventieve interventies ingezet moeten worden;
  • kunt u beschrijven welke preventieve interventies ingezet moeten worden.


  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up