Deze cursus is verlopen.

 • share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • Basiscursus Electrocardiografie

  De electrocardiografie is inmiddels een eeuw oud, maar desondanks is het in vrijwel onveranderde vorm nog steeds fundamenteel bij de cardiologische diagnostiek. Ook buiten het ziekenhuis speelt de beoordeling van het ECG, zowel bij keuringen als bij evaluatie van klachten en voor de opsporing van hartafwijkingen een belangrijke rol. Mede door het non-invasieve karakter van het onderzoek worden hiervoor dagelijks vele ECG’s gemaakt.


  Maar is altijd duidelijk waarnaar we kijken? Is het normaal of afwijkend? En wat is de consequentie voor de verdere diagnostiek en het beleid? Kortom, allemaal vragen over de doelmatigheid en doelgerichtheid van het laten maken en de beoordeling van het ECG.


  place Leiden
  add 6.0 punten
  euro_symbol € 295.00
  access_time 09:30 - 16:45

  € Prijs: € 295,- Korting AIOS: - € 125,- Korting PA: - € 125,- Korting VS: - € 125,-

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  14-09-2018 09:30 - 16:45 Leiden
  13-09-2019 09:30 - 16:45 Leiden
  description

  Omschrijving

  Deze praktische, eendaagse cursus over de beoordeling van het ECG is bedoeld om op interactieve en intensieve manier uw kennis en competenties weer eens op te frissen en op peil te brengen. Onder deskundige begeleiding gaat u oefenen aan de hand van relevante casuïstiek, waarbij u de kans krijgt de geactualiseerde of zojuist verworven kennis en vaardigheden meteen in praktijk te brengen.


  list

  Programma

  Samenstelling cursusprogramma is nog niet afgerond.

  gps_fixed

  Leerdoelen

  • De cursist heeft de kennis en vaardigheden om een ECG te lezen.
  • De cursist kan de belangrijkste afwijkingen herkennen.
  • De cursist heeft enige achtergrondkennis verkregen omtrent de te herkennen afwijkingen en hoe hiermee vervolgens omgegaan wordt in de praktijk.
  • De cursist is gemotiveerd de tijdens de cursus opgedane kennis te implementeren in zijn dagelijks handelen.
  business

  Organisatie

  business Boerhaave Nascholing
  mail_outline boerhaavenascholing@lumc.nl
  place Hippocratespad 21 2333 ZD LEIDEN

  Boerhaave Nascholing is er voor medisch- en zorgprofessionals die altijd doorgaan met leren. Als onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bieden wij kwalitatieve en geaccrediteerde nascholing aan. De leerstof uit onze cursussen kunt u als huisarts of medisch specialist direct in de praktijk toepassen.

  keyboard_arrow_up