Deze cursus is verlopen

Inhalatie Instructie Workshop

Respiratorius

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor de nascholing “ Inhalatie instructie workshop”. Tijdens deze nascholing leert u didactische principes en worden u praktische vaardigheden aangereikt om een effectieve inhalatie-instructie te kunnen geven aan patiënten. Er wordt gebruikt gemaakt van- en verwezen naar de inhalatieprotocollen, gebruiksaanwijzingen en instructie video’s van de LAN op de website www.inhalatorgebruik.nl. De...

Gratis
2 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Incompany

Prijzen

Gratis
Opmerking :nvt

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
09 Apr 2018
08 Apr 2019
2 Punten
ABC1
Huisarts
09 Apr 2018
08 Apr 2019
2 Punten
ABC1
Physician Assistant
09 Apr 2018
08 Apr 2019
2 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
09 Apr 2018
08 Apr 2019
2 Punten
ABC1

Competenties

Medische handelen 60 %
Communicatie 40 %
Omschrijving

Omschrijving

De meeste COPD patienten hebben in meer of mindere mate last van benauwdheid of kortademigheid. Inhalatiemedicatie kan helpen om deze klachten te verminderen. Therapietrouw is niet altijd optimaal bij het gebruik van inhalatiemedicatie terwijl het juist gebruik van de inhalator erg belangrijk is. Als zorgverlener kunt u hierbij ondersteunen door knelpunten te achterhalen en de patient van praktische tips te voorzien.

Tijdens deze praktische nascholing worden de vaardigheden ten aanzien van inhalatie-instructie besproken en word er geoefend met behulp van de bestaande devices.


Accreditatie

  • KABIZ - Apothekersassistenten (NVFZ & Optimafarma)
  • KABIZ - Doktersassistenten (CADD van de NVDA)
  • SANA keurmerk (nascholing – apotheekmedewerkers)
  • Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1)
  • Openbaar apothekers (KNMP & Ziekenhuisapothekers (KNMP & NVZA))
  • Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)
  • Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals (V&VN)
  • Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register (VSR)

Inleiding

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor de nascholing “ Inhalatie instructie workshop”.

Tijdens deze nascholing leert u didactische principes en worden u praktische vaardigheden aangereikt om een effectieve inhalatie-instructie te kunnen geven aan patiënten. Er wordt gebruikt gemaakt van- en verwezen naar de inhalatieprotocollen, gebruiksaanwijzingen en instructie video’s van de LAN op de website www.inhalatorgebruik.nl.

De inhalatietechnologie, de inhalatietechniek en de inhalatie instructie van alle soorten inhalatoren komen aan bod. Een belangrijk onderdeel van de nascholing betreft het oefenen met de verschillende soorten inhalatoren.

Deze nascholing is met 2 punten geaccrediteerd voor huisartsen, praktijkondersteuners, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, doktersassistenten, apothekersassistenten en openbaar apothekers.

Deze scholing kunnen wij in afstemming met u voor de HAGRO, FTO-groep of voor een groep zorgverleners met een minimum aantal personen op locatie organiseren.

Programma

17.30 - 18.00 uur Ontvangst en registratie (inclusief broodmaaltijd)

18.00 - 19.00 uur Presentatie deel 1

19.00 - 20.00 uur Handvatten voor de praktijk en oefenen met alle soorten inhalatoren

20.00 - 20.15 uur Evaluatie en afsluiting

Leerdoelen

Tijdens deze workshop krijgt de cursist didactische principes en praktische tips aangereikt over het geven van een effectieve inhalatie-instructie. Alle soorten inhalatoren komen aan bod en de deelnemers kunnen hiermee uitgebreid oefenen.

MedClass (Boehringer Ingelheim B.V.)

MedClass is het educatieve platform van Boehringer Ingelheim B.V. Bij MedClass leer je op jouw manier. Kies voor een nascholing op locatie, bekijk onze video’s of volg een e-learning wanneer het jou uitkomt.