• share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
 • CME-online 'Mannen die moeilijk plassen - mictieklachten bij oudere mannen’

  Let op: Het gaat hier om een abonnementsprijs met recht op maar liefst 25 accreditatiepunten aan zelf te kiezen nascholing.

  Mictieklachten komen bij mannen die ouder zijn dan 50 jaar veelvuldig voor. De klachten kunnen voor een groot deel verklaard worden door de optredende prostaathyperplasie en de daarmee samenhangende blaasuitgangsobstructie. Echter, de gedachte dat prostaathyperplasie alléén verantwoordelijk zou zijn voor de bemoeilijkte mictie is inmiddels verlaten. Het gaat om een samenspel van factoren.

  laptop E-learning
  add 1.0 punten
  euro_symbol € 599.00

  € Dit zijn de kosten voor een jaarabonnement op het totale cursusaanbod van CME-Online voor de huisarts. Dit abonnement geeft recht op het behalen van 25 accreditatiepunten per jaar.

  event

  Datum & locatie

  Datum Tijd Locatie
  01-07-2020 t/m 16-04-2022 Onbekend Online
  description

  Omschrijving

  Deze cursus gaat over de pathofysiologie en symptomatologie van de gestoorde mictie, over het beloop, over de diagnostische en de therapeutische mogelijkheden. Prostaathyperplasie wordt uitvoerig besproken. Urine-incontinentie komt in deze cursus slechts gedeeltelijk aan bod. De cursus ‘Overactieve blaas bij ouderen’ gaat veel dieper op dit onderwerp in. Ook het onderwerp prostaatcarcinoom wordt in een aparte cursus behandeld.

  Deze cursus bestaat uit een module en een eindtoets.


  gps_fixed

  Leerdoelen

  Na het doorlopen van deze cursus:

  • bent u bekend met de pathofysiologie, epidemiologie en symptomatologie van bemoeilijkte mictie;
  • kunt u het diagnostisch handelen bij patiënten met klachten van bemoeilijkte mictie beschrijven;
  • bent u in staat om het therapeutisch beleid te bepalen bij patiënten met klachten van bemoeilijkte mictie;
  • kunt u bij klachten van moeilijk plassen gericht verwijzen naar de specialist.


  business

  Organisatie

  business CME-Online / E-WISE Nederland
  mail_outline info@e-wise.nl
  place Janssoniuslaan 40 3528 AJ Utrecht

  Met een abonnement op CME-Online heeft u altijd en overal toegang tot een actueel en gevarieerd aanbod van ruim 55 online cursussen die u in uw eigen tempo kunt volgen. De cursussen in ons pakket sluiten zoveel mogelijk aan bij uw praktijksituatie. Het cursusmateriaal wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde professionals uit de wetenschap en de praktijk en wordt onafhankelijk van de farmaceutische industrie gemaakt. De cursussen zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). Met een abonnement kunt u tot wel 25 punten per abonnementsjaar behalen.

  Alle cursussen van deze organisatie
  keyboard_arrow_up